Utstilling: Formering

Grafill R21

Illustratører, animatører, grafisk designere – kommunikatører er en alle tiders gjeng. De har alltid en blyant å låne bort. Og om du skal ha noe kommunisert er de helt overlegne. Som formidlings-eksperter skulle man vel ikke forvente noe annet av dem heller.

Men hva ender du opp med når du trakter et budskap gjennom en lang rekke kommunikatører? Sammen med Grafill samla vi de beste vi fant, og ba dem sette av 48 timer hver til det som skulle bli et høyst lettbeint og interessant eksperiment i kommunikasjonens navn. Deretter gav vi første deltaker en brief, og lot resultatet vandre videre til nestemann, som skulle gjette hvordan den opprinnelige briefen lød– og løse den. Resultatet vandra igjen videre til den neste i rekka. Og slik fortsatte det i to hele måneder. Eksperimentet kan du oppleve i sin helhet i Grafill R21, 8.–24. mai.

Hvilke krysninger og krumspring har blitt utført for å føre budskapets arvemateriale videre, og hvilke avkom sitter man egentlig igjen med når folk møtes til formering for første gang? Vi håper prosjektet vil være med på å fortelle noe om hva som skjer når flinke folk går sammen om å tøye kommunikasjon et hakk videre– og at det vil inspirere til nye forhold ved å vise alt som kan skje når folk kobles for å skape noe helt unikt.

Deltakerne som har bidratt er:
Steinar & Mats
Sergio Haisch
Eivind Molvær
Jon Arne Berg
Moa Nordahl
Max Estes
Remi Juliebø
All tomorrow's
Frode Skaren
Kim Holm
Mari Kanstad Johnsen
Junn Paasche-Aasen
Khim Tengesdal
Lid & Wiken
BlankBlank
Ugly portraits
Ofhvidsten
Peter-John de Villiers
Fredrik Melby
Eller med A
Oscar Grønner
Torgeir Hjetland
Jens Tandberg &
Kenneth Pettersen
Carl Gürgens

Åpningstider
man-fre 9-16
lør-søn 12-16

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21
0160 Oslo