Fagseminar: Om innkjøp og lovlig bruk av design, tekst og bilde (27.09)

Grafill R21
Gå til innholdet


I forbindelse med Lunch-utstillingen i Grafill R21, inviterer Kopinor, Kommunikasjonsforeningen og Grafill til et fagseminar.

Advokatene Stine Pettersen og Trude Mohn King gir en kort innføring i opphavsrett og innkjøpsetikk. I tillegg blir det utstilling og møte med tegneserietegner Børge Lund.

Tirsdag 27. september 0830-1100
Grafill R21, Rosenkrantzgate 21, Oslo

PROGRAM
08.30-09.30: Har du kontroll på opphavsrett?
Vet du hvilke tekster og bilder du kan bruke og hvem du skal kreditere? Stine Helén Pettersen er ekspert på opphavsrett (musikk, film, tv og andre medier), varemerkerett og medierett og skal fortelle om hvilke muligheter man har når man bruker tekst og bilder i digitale kanaler og sosiale medier.
Pettersen er advokat og partner i Bing Hodneland og bistår særlig virksomheter og aktører innenfor medie-, film- og musikkbransjen, i spørsmål om immaterialrett, medierett, markedsrett, kontraktsrett, arbeidsrett og personvern.
09.30-10.00: Innkjøpsetikk og bestillerkompetanse
Vet du hvilken betydning Åndsverkloven har for innkjøpsetikk og bestillerkompetanse. Eller hva de ulike partenes interesser er ved kjøp av grafisk design?
Advokat, Trude Mohn King, har opphavsrett og varemerkerett som spesialfag. På frokostseminaret svarer hun på disse spørsmålene og gir et innblikk i designmarkedet før og nå. Hun er gift med grafisk designer og driver egen advokatpraksis i felleskap med fire andre advokater. Har bistått Grafill og andre nærliggende organisasjoner og deres medlemmer i nærmere 20 år.
10.00-11.00: Utstilling og et eksklusivt møte med tegneserietegner Børge Lund og hans Lunch-univers
Børge Lund er en norsk tegneserieskaper og opphavsmannen til serien Lunch. På frokostmøtet kommer han til å snakke om opphavsretten og hvilke betydning den har for hans arbeid med tegneserien Lunch.
Etter å ha tatt høyere teknisk utdannelse ved Delft University of Technology i Nederland, begynte Lund i 1999 å jobbe som industridesigner. Ved siden av arbeidet utviklet han interessen for tegneserier og skapte etter hvert et eget univers, arketypisk for norske kontorlandskap, som han kalte Lunch. I dag publiseres Lunch i 90 aviser og blader i Norge og utlandet.

Seminaret er gratis åpent for alle.

Påmelding til grafill@grafill.no.