Earlynerd: Odd er et egg - fra bok til film

Grafill R21 Arrangement, Earlynerd
Gå til innholdet

Lisa Aisato kommer til Grafill for å prate om prosessen bak den prisbelønte animasjonsfilmen ”Odd er et egg”.

Billedboka 'Odd er et egg' måtte gå mange runder før historien og illustrasjonene kunne ta spranget fra papir til kinolerret. Lisa visste ingenting om å lage animasjonsfilm og ble dratt inn i en ny verden som krevde vanvittig mye tid, presisjonsarbeid og helt nye måter å tenke illustrasjon og design på. Dette ble en stor utfordring for Lisa og for teamet med animatører hun måtte jobbe med. Hun ante ikke hva hun sa ja til og angret litt underveis i prosessen, men nå ville hun garantert gjort det igjen. Hør hele historien om boka som begynte som en krusedull på en veranda i Venezuela til kortfilmen som gjorde så stor suksess på Tribeca filmfestival i New York at Whoopi Goldberg og Robert De Niro endte opp med hovedpersonens hode i hendene.

Lisa Aisato (f. 1981) er en norsk illustratør, bildebokforfatter og billedkunstner. Etter å ha debutert som forfatter i 2008 har hun selv skrevet fem billedbøker og illustrert omlag 30 bøker for andre forfattere. Lisa har siden 2009 vært fast illustratør i Dagbladet og har en dobbelside i deres lørdagmagasin hver helg. Bøkene hennes er utgitt 23 land og hun har vært nominert til en rekke priser, bl. a. Brageprisen, Astrid Lindgren Memorial Award og den internasjonale HC Andersen-prisen. I 2015 ble hun kåret til en av de ti beste forfatterne under 35 år av Morgenbladet, og i 2016 vant hun Sørlandets litteraturpris. Boken hennes 'Odd er et egg’ ble film i 2016, og i 2017 vant den 'Beste animerte kortfilm' på Tribeca filmfestival. Hun er nå aktuell med en ny billedbok som kommer våren 2018.

Sted: Grafill R21, Rosenkrantz gate 21
Dato: 22.03.2018
Tid: kl.08.00 -09.30

Vi byr på kaffe og noe å bite i fra kl.08.00. Foredraget starter kl.08.30.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

For å kunne delta, må du melde deg på her: response.questback.com

Facebook-event

Film fra dette arrangementet er lagt ut på Vimeo slik at alle medlemmer kan få oppleve foredraget. Logg inn på Min side for passord til filmen.