EARLYNERD: Børge Lund tegner og forteller om Lunch-serien (22.09)

Grafill R21 Arrangement, Earlynerd


EARLYNERD
Torsdag 22. september 2016
Fra kl 0800 til 0930

Lunch-serien
Børge Lund

Lunch er en humoristisk stripeserie, skrevet og tegnet av Børge Lund. Børge vil holde et foredrag om seriens tilblivelse og utvikling, fra den startet opp som et bidrag til Dagbladets stripeseriekonkurranse i 2007 til i dag, hvor serien har blitt en stor suksess.

Han vil snakke om utviklingen av tegneferdighetene i denne perioden, hvilke tegne- og fortellermessige valg han har gjort, hvordan han jobber fram ideer og finner god tematikk til seriene. Tekniske spissfindigheter rundt tegneutstyr, digitale hjelpemidler vil også omtales. En del vil vies den kommersielle reisen serien har tatt, hvor Børge har fått hjelp fra Håkon Strand og Strand Comics til å gjøre Lunch til en suksess og utvikle serieskapingen til en godt betalt «fulltidsjobb". Her vil Børge og Håkon være åpne for spørsmål fra deltagerne.

Tegneserien, som første gang så dagens lys i 2007, foregår i et kontormiljø sterkt preget av kverulanten og uromomentet Kjell. Den lille mannen med det store egoet befinner seg et stykke nede på stigen, men med dårlige idéer, elendig arbeidsmoral, upassende kommentarer og et og annet idiotisk påfunn klarer han likevel å gjøre seg til midtpunktet for det meste som skjer. Kjells viktigste sidekick er Nico. Nico fatter seg i svartkledd, arrogant korthet. Veien til helvete er brolagt med piffi, furu og Android. Dit skal ikke Nico. Har studert dezign i London og sover i sengetøy med halvspiste epler på. Minimalistisk gift.

Lunch publiseres i mer enn 100 aviser og blader i Norge og utlandet. Blant de største avisene er Dagbladet, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Ekstrabladet (Danmark), Sydöstran (Sverige) og Iltalehti (Finland). Siden 24. juni 2013 har Lunch hatt sitt eget tegneserieblad, som kommer ut med nytt nummer hver 6. uke. Serien er også samlet kronologisk i foreløpig tre bøker.

Børge vil i etterkant signere Lunch-bøker til de som måtte ønske det.

Få også med deg Lunch-utstillingen i Grafill R21.

Børge Lund ble født i Stokmarknes i 1973 og vokste opp i Sauda. Han har høyere teknisk utdannelse ved Delft University of Technology i Nederland, og jobbet i flere år som industridesigner før han i 2012 ble serieskaper på heltid. Børge bor i Stavanger, der han daglig tegner nye Lunch-striper.

Håkon Strand startet opp som tegneserieagent i 1997/98, da han etablerte Strand& Øverli med Frode Øverli, og begynte å jobbe med den da relativt ukjente Pondus-serien. Etablerte senere Strand Comics, som har jobbet med å utvikle og kommersialisere nye, norske og skandinaviske serier som Rocky, Nemi, Lunch, Zelda, Rutetid og Hjalmar.

Vi byr på kaffe og noe å bite i fra kl 0800.
Foredraget starter kl 0830.

Gratis og åpent for alle.

Velkommen!

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo