Bransjeveiledning for studenter og nyetablerte

Grafill R21 Arrangement
Gå til innholdet

Benytt mulighet til å prate med profesjonelle aktører. Nå åpner vi også for ikke-medlemmer.

Hva er det du alltid har hatt lyst å spørre om? Hvordan etablerer du deg som illustratør? Hvordan starter du ditt eget designbyrå? Hvor bør du i det hele tatt starte? Hvor burde du sende porteføljen din? Hvordan skal du prissette deg? Frilanser eller hos et byrå? Hvordan er det egentlig å jobbe som digital designer? Er det slik de sier det er?

Grafill inviterer nyetablerte til et møte med profesjonelle aktører innenfor fagfeltene vi representerer. Dette er en gylden mulighet til å stille alle spørsmål du alltid har lurt på, og ikke får svar på andre steder. Formen er lagt opp som en speed date, hvor du får mulighet til å snakke med flere aktører. Det kan være opptil fem studenter i en gruppe i møte med en aktør, og det er satt av 20 minutter til hver gruppe. Det er ikke lagt opp til portefølje tilbakemelding, men hvis det er bare deg i en gruppe med en aktør, er det mulighet til å få tilbakemelding.

De du har mulighet å prate med er;
Bjørn Brochmann, frilansillustratør
Cathrine Loiuse Finstad, illustrasjonsagent for ILLUSTRATØRENE
Mathias Hovet, byråleder for Heydays AS
Cathrine Movold, selvstendig rådgiver innen digital produkt - og tjenesteutvikling
Jeppe Grüner, Kreativ produsent i Racecar
Ribekka Beitveit, Tjenestedesigner i Designit

Enten om du er student som er nysgjerrig på hvordan arbeidslivet vil bli, om du er ferdig utdannet og på jakt etter jobb, eller om du har jobbet noen år er dette en gyllen mulighet til å prate med profesjonelle aktører og stille dem spørsmål du lurer på.

Vi har begrenset antall plasser igjen, så vær rask! 

Påmeldingsfrist: 12. oktober

18. oktober 18.00-20.30 
Rosenkrantz gate 21, 0160 Oslo

Meld deg på via link her:
https://response.questback....

Bli litt mer kjent med veilederne

Bjørn Brochmann

BB_MG_6958.jpg

- Hva du jobber med nå
Jeg er frilansillustratør og gjør mye redaksjonell illustrasjon for D2. Har akkurat gjort en 10-siders mat- og reisesak fra Irland. Nå skal jeg begynne på en artikkel om en parfymelansering fra Hermès hvor jeg både skriver og illustrerer. Ellers gjør jeg litt reklameillustrasjon innimellom.

- Hva er det du liker mest med jobben din
Jeg liker best å holde på med “reportasjeillustrasjon”. Det vil si: Å oppleve ting for så finne ut hvordan jeg skal dele inntrykkene med andre. Mote er også gøy å holde på med.

- Tidligere arbeidserfaringer
Jeg har jobbet mye for reklame- og designbyråer, og var med å starte designstudioet Commando Group, hvor jeg var partner i femten år.

- Din kompetanse
Jeg har billedkunstutdannelse fra bla. Statens Kunstakademi og kunsthøgskolen i s’Hertogenbosch i Nederland. Jeg veksler mellom tradisjonelle og digitale teknikker - og bruker alltid Photoshop (så sant det ikke er en ren Illustrator-jobb).

- Hva kan studenter og nyetablerte kunne spørre deg om?
Jeg vet en del om hvilke behov kunder har og hva de ser etter når de vurderer portfolioen din. Jeg kan se hva som er dine sterkeste sider og gi råd om hvilke deler av bransjen som kan passe for deg, enten det er forlag, reklame, redaksjonelt, concept art (eller kunst?). Jeg kan ganske mye om å løse en brief og å kommunisere med oppdragsgivere.

Cathrine Louise Finstad

_MG_0274-cr_F.jpg

- Hva jobber du med nå?
Jeg er utdannet illustratør og er skaper av kunstprosjektet NORSKE HEMMELIGHETER. Nå jobber jeg som illustrasjonsagent for ILLUSTRATØRENE som består av sju dyktige illustratører. Det beste med jobben som agent er samarbeidet og de flotte resultatene. Hverdagen på kontoret i Grensen 9A er inspirerende og lærerik.

- Din kompteanse
Med illustratører med ulike ferdigheter, erfaringer, stil og uttrykk er det alltid rom for tips og respons av hverandre. Det tenker jeg er en fordel både for illustratørene og kundene. Jeg ser på seg selv om et bindeledd og ikke et mellomledd. For ILLUSTRATØRENE gjør jeg det administrative arbeidet som frigir tid til det kreative arbeidet, for kundene er jeg kontaktpersonen som sørger for en ryddig kommunikasjon og avtalte leveringer til avtalte tider.

- Hva kan studenter og nyetablerte kunne spørre deg om?
Kommunikasjon, tilbud og kontrakt, synlighet i sosiale medier, prosjektstyring av egne prosjekt / egen virksomhet, innspill på hva som bør være med i portfolioen.

Mathias Hovet

Mathias_Hovet.jpg

- Hva jobber du med nå?
Til daglig jobber jeg som byråleder i Heydays AS, et designselskap jeg var med å starte i 2008 etter endt utdanning.

- Hva liker du best med jobben din?
Det jeg liker best med jobben min er å se de ansatte og selskapet som helhet utvikle seg i takt med kundene og prosjektene vi leverer. Vi lærer noe nytt i nesten alle prosjekter, som vi vokser på både som selskap og som designere. Disse erfaringene tar vi med oss videre når vi utvikler selskapet vårt videre eller starter neste prosjekt. Jeg liker variasjonen ved å jobbe på ulike type prosjekter og at vi får møte masse flinke folk på veien. Jeg hadde ingen byråerfaring utover å freelance litt for ulike selskap under studiene, før vi bestemte oss for å starte Heydays. Det er nå 9 år siden og vi teller i dag 10 ansatte.

- Hva kan studenter og nyetablerte kunne spørre deg om?
Min kompetanse strekker seg fra det designfaglige til det å drive et byrå med ansatte og de behov som melder seg da. Fra prising og strukturering av prosjekter, til det å posisjonere byrået for å nå de målene vi selv setter oss.

Cathrine Movold

Cathrine_Movold_Fotograf_Nicki_Twang_W3A9627.jpg


- Hva du jobber med nå?
Jeg jobber som selvstendig rådgiver innen digital produkt - og tjenesteutvikling.

- Hva er det du liker mest med jobben din?
Det aller beste med jobben er å få nye ting til å skje. Det er kjempegøy å se at den erfaringen jeg har opparbeidet meg kan hjelpe både store og små bedrifter med å faktiske sette sine ideer ut i livet. Det morsomste jeg vet er å få tanker til å bli handling.

- Tidligere arbeidserfaringer
De siste årene har jeg vært Direktør for design, brukeropplevelse og innhold i Making Waves. Her hadde jeg ansvaret for nærmere 100 ansatte, innen digital design, branding, tjenestedesign, analyse, strategi og innhold, og for at fagmiljøet skulle være inspirerende og bestå av dyktige folk.  I perioden 2003 - 2011 arbeidet jeg i utlandet, med produkt/konseptutvikling for Philips og Sony Mobile. Her jobbet jeg med å se på markedsmuligheter og å utvikle nye produkter og tjenester tilpasset disse.

- Din kompetanse
Design, konseptutvikling, UX, digitale produkter, tjenestedesign, strategi, ledelse, teambuilding, prosess, lean, design thinking, prototyping og testing,

- Hva kan studenter og nyetablerte kunne spørre deg om?
Hvordan gå fra idé til realisering, hvordan bygge og lede team, hvordan skaffe seg jobb, design/produkt-strategi, innsiktsarbeid, prototyping og testing, tjenestedesign og konseptutvikling, presentajons- og argumentasjonsteknikk.

Ribekka Beitveit

Ribekka_Beitveit.jpg

- Hva du jobber med nå?
Jeg jobber med Tjenestedesign i Designit

- Hva er det du liker mest med jobben din?
Jeg liker aller mest å prøve å forstå mennesker og situasjoner. Det er så spennende å finne ut hvorfor folk gjør som de gjør. Siden jeg jobber med tjenestedesign, er det mange prosjekter der man for anledning til å kartlegge brukere, både ved intervju og observasjoner. Og ingenting er som å dra hjem til mennesker du ikke kjenner og få lov å høre deres historie.

- Tidligere arbeidserfaringer
Designit, er min første jobb. Men jeg har vært intern hos to andre selskaper: Farmhouse Creative i Vågsøy kommune og Fclty, et lite byrå i Bangkok.

- Din kompetanse
Min kompetanse er innen tjenestedesign, så fra innsikts-innsamling til konseptutvikling.
Og litt skissing og illustrasjoner.

_ Hva kan studenter og nyetablerte kunne spørre deg om?
Hvordan å arbeide som tjenestedesigner, og hvordan få mest ut av praksisplassen din for å få jobb etterpå.

Jeppe Grüner

Jeppe.jpg

- Hva du jobber med nå?
Min stilling er som kreativ produsent i Racecar. Vi er et lite byrå som jobber med animasjonsdesign for TV, reklame og oppdragsfilmer, både gjennom reklamebyrå og direkte mot kunde. Vi jobber bredt innen en rekke stiler og utrykk, tilpasset kunders ulike behov, og har således mye erfaring fra en rekke teknikker og visuelle utrykk, både i 2D og 3D.Vi er idéstyrt og jobber mye med konsept. Dvs vi fungerer også som regissører og har ofte en rådgivende rolle ovenfor hva kunden ønsker å fortelle og hvordan best løse dette.

- Tidligere arbeidserfaringer
Animasjonsdesigner i NRK 1997-1999
Animasjonsdesigner i Rayon 1999-2001
Animasjonsdesigner i Racecar 2001-2017
Kreativ produsent i Racecar 2017-

Hva kan studenter og nyetablerte kunne spørre deg om?
Etter 20 år i bransjen som animasjonsdesigner har jeg bred erfaring fra alle ledd i en produksjon. Jeg kan gi studenter og nyutdannede (forhåpentligvis) gode råd i alt fra etablering til kreativt innspill på porteføljer og arbeider.