Utsmykningsoppdrag til tusenkunstner


Art Director i Tibe Reklamebyrå i Trondheim, Ståle Gerhardsen, er kunstner på fritiden sin. Det fungerer tydeligvis veldig godt, da han i januar hadde sin første separatutstilling, på Galleri SG i Trondheim, med over femti malerier, silketrykk, tegneserie, bok, lydbok, video og skisser. Han kan fortelle at utstillingen skapte begeistring hos de besøkende og det ble solgt et stor mengde verker. Bildene som ikke ble solgt henger nå på Scandic Nidelven i Trondheim tett i tett med verker av Pushwagner, Marius Amdam, Håkon Bleken og Håkon Gullvåg.

Stale Gerhardsen

Nå har tusenkunstneren fått tildelt et utsmykningsoppdrag fra Trondheim Kommune. Trondheim kommune skal nemlig bygge en ny skole på Lade for 700 elever, samt avdeling for 40 minoritetsspråklige elever og idrettshall. Lade skole er en barne- og ungdomsskole på Lade i Trondheim. Den nye skolen er klar for innflytting sommeren 2018, og har et bruttoareal på ca 10700 m2. Den ligger i historisk område med Lade gård og Lade kirke som nærmeste naboer Gerhardsen er tydelig glad for oppdraget og forteller det kom som lyn fra klar himmel. For som han skrev på sin Facebookside:

- OMG SUPERBREAKING KUNSTNEWS: Jeg har blitt plukket ut til å være en av kunstnerne som skal utsmykke nye Lade Skole i Trondheim. Jeg har lenge drømt om å gjøre kunst i offentlige rom, men har ikke landet slikt før nå. Jeg er så syyyykt stolt og veldig ydmyk over oppgaven som står foran meg, at jeg ikke helt vet hvilket ben jeg skal stå på. Det som nesten er enda kulere er at jeg ble håndplukket. Altså DE (Trondheim Kommune <3 ) ringte MEG (meg) for et direkte kunstoppdrag. Jeg gleder meg til å være med på å forme hvordan akkurat denne skolen skal være. Lade skole har betydd mye for meg i oppveksten, da nesten hele familien min har gått der, og vil bety mye for meg i framtiden, da mine barn går/skal gå der. Beklager rotete og kaotisk status, men jeg er så himla gladstolt at jeg ikke har tid eller ork til å bry meg om setningsoppbygning. Jeg skal lage kunst i et offentlig kunstprosjekt og bli en del av nordens kanskje største kunstsamling, nemlig Trondheim Kommune sin. Tusen takk til alle dere som følger, synser, støtter og bryr dere om meg og min kunst. Uten dere, hadde ikke dette vært fasit. Takk!

Vi regner med vi får en oppdatering på hvordan det hele blir når prosjektet blir sluttført. Gerhardsen forteller at han allerede har noen idéer, og at han gleder seg til å diskutere de med arkitekter og brukergrupper.

(NB - sjekk også artikkelen Kunsten å ta avskjed om en 7,5 meter stor illustrasjon på det rivningsklare skolebygget.)

Foto: Line Berre

www.staalegerhardsen.com
www.tibe-t.no