Tegnerforbundet søker Illustratør In Residence


Utlysning av "Illustratør In Residence" perioder i Tegnerforbundet 7.-31. mai 2015

Tegnerforbundet ønsker å involvere illustratører i større grad gjennom ny bruk av både Galleriet og institusjonen Tegnerforbundet i 2015. Som et ledd i dette, inviteres illustratører til å sende inn prosjektsøknad til en ukes, valgfritt prosjekt som skal finne sted i prosjektrommet i Tegnerforbundet 7.-31. mai 2015.

De ønsker å velge ut 3 prosjekter, hvor hver illustratør midlertidig flytter arbeidsstedet sitt til prosjektrommet i Tegnerforbundet i en uke hver. Ved periodens slutt ønsker de at de tre illustratørene kan presentere det de har arbeidet med ved en Artist Talk, hvor alle tre viser fram hvert sitt prosjekt.

Hva prosjektet skal bestå i er åpent, men må ha en forbindelse til illustrasjon. Det kan f.eks være tegneserie, animasjon, billedbok, tegning på vegg eller noe helt annet. Man får prosjektrommet til disposisjon, inkludert kontormøbler. Utover det må søker selv stå for utstyr som trengs. Man vil motta et honorar som skal dekke materialutgifter og egen lønn i perioden.

Dette tenkes som en del av et formidlingsprosjekt, der illustratøren i perioden han eller hun sitter i prosjektrommet stiller seg åpen for å ta imot spørsmål fra besøkende.

Prosjektene skal i størst mulig grad skal belyse ulike deler av illustrasjons- og animasjonsfaget, slik at man får vist fram ulike arbeidsmetoder. Altså vil de velge prosjekter som er ulike fra hverandre, og gjerne fra ulike områder innenfor illustrasjonskunsten, så langt dette er mulig.

Dette vil være en fin anleding til for eksempel å endelig få jobbet litt videre med et eget prosjekt, eller få vist fram hva man arbeider med!

Jury vil være illustratørgruppen i TF, styreleder og representant fra administrasjonen.

Som et insitament ser de for seg et honorar på 10 000,- pr illustratør.

Send inn en kort prosjektbeskrivelse og fem bilder (pdf) som belyser prosjektet du kunne tenke deg å jobbe med til: nina@tegnerforbundet.no

Søknadsfrist er 17. februar.