Takk for meg!


Kjære medlemmer og venner av Grafill.

Martin Mvmutstilling Ny

Jeg kom til Grafill i mai 2009 og straks skriver vi mai 2015. Jeg ville virkelig ha denne utfordringen og mine seks år i Grafill har virkelig innfridd alle mine forventinger. For meg er god design og illustrasjon fortsatt som ”den første forelskelse” og det å ha sett effekten av det arbeidet Grafills medlemmer bidrar med til samfunnet har vært viktig for meg rent personlig.

Fra mitt ståsted her i stolen i Grafill må jeg bare si at jeg er dypt imponert over hvor mange dyktige profesjonelle utøvere det finnes i dette faget. Unge som gamle, tegneserieskapere som grafiske designere, illustratører som animatører. Det er en utrolig fin bredde, høy kvalitet og ikke minst sterke ambisjoner i det norske miljøet. Det som vil sitte igjen er veldig mange gode minner, og veldig mange gode bekjentskaper.

Nå har jeg kommet til at tiden er inne for å gå videre. Selv om Grafill har gode og spennende fremtidsutsikter, bør stafettpinnen gis videre til en ny daglig leder. Kanskje denne stillingen på sikt bør være et åremål? (bare et forslag fra min side). Uansett; for min del så kjennes det riktig med ny yrkesmessig utfordring etter 6 år i Grafill.

For en tid tilbake ble jeg forespurt om å være med å etablere Oslos største utendørsamfi for opera og klassiske konserter på Grefsenkollen. Det handler i første omgang om å utvikle ideen, og å forsøke å konkretisere noe som kan bli en fantastisk permanent utendørsarena for opera og klassisk musikk på "toppen av Oslo". Virkelig et drømmeprosjekt sammen med dyktige mennesker. Jeg kommer også til å arbeide litt med et Innovasjon Norge støttet gründerprosjekt som handler om kunnskapsformidling til barn og unge gjennom spillteknologi.

Med en gang så kjente jeg at tiden var moden og at dette var utfordringer som appellerte til meg. Bitene har falt på plass, og dette har jeg nå takket ja til. På lang sikt kommer jeg nok til å arbeide med det jeg alltid har gjort, nemlig kultur og ledelse - sannsynligvis i en kulturinstitusjon.

Takk til alle dyktige medarbeidere jeg har jobbet med her i Grafill. Takk til alle utøvere i styrer, utvalg, lokallag og faggrupper. Takk til alle Grafills medlemmer og dyktige utøvere. Jeg kommer til å savne dere.

Styret planlegger en avslutningsmottagelse den 10. juni her i R21. Håper vi sees der!

Med vennlig hilsen.
Martin, ”avtroppende” daglig leder Grafill.