Sanda Zahirovic i juryen for Nordic Creative Talent Award 2016


Sanda Zahirovic, CMO hos Anti AS, er med i juryen som skal kåre årets kreative talenter under Adobe og CAP&Designs konkurranse, Nordic Creative Talent Award.

Nordic Creative Talent Award arrangeres i høst for tredje år på rad og har blitt anerkjent pris blant unge kreative i Norden. I tillegg til heder, ære og oppmerksomhet vil vinnerne få et årsabonnement på Adobe Creative Cloud. Som ekstrapremie får de også sitt arbeid vist som skrivebordsbakgrunn på en rekke nordiske kreative lederes personlige enheter i en måned.

Nordic Creative Talent Award 2016  Jury

Nå er juryen for 2016 offentliggjort, og Sanda Zahirovic, Chief Marketing Officer hos Anti AS, er blant deltakerne. Sanda ble uteksaminert fra Kingston University i London i 2008 og har arbeidet som grafisk designer og AD i en rekke selskaper, bl.a. Net-A-Porter, Portas og Antidote. Hun har i likhet med resten av jurymedlemmene vunnet en rekke priser og nominasjoner for sitt arbeid, bl.a. hos D&AD i 2008 og 2011.

De norske vinnerne vil bli presentert under Adobe Creative Meetup, den 29. november i Oslo.

Øvrige jurydeltakere:

Joni Kukkohovi; juryformann og prisvinnende kreativ leder med over 20 års erfaring. Joni har arbeidet for en rekke virksomheter og mottatt utmerkelser fra bla. Cannes Lions, Eurobest, Epica, NY Festivals, Cresta, Effie Golden Drum & Golden Hammer. Han arbeider i dag som Executive Creative Director i DDB Finland.
Lisa Careborg; Creative Director og partner i det svenske designbyrået Happy F&B. Lisa har arbeidet med utvikling av merkevarestrategier og visuelle identiteter for noen av Sveriges største merkevarer, og har mottatt hele 40 gull-, sølv- og bronseutmerkelser.
Janne Hänninen; grunnlegger av det finske byrået Leroy som arbeider for et bredt spekter av merkevarer, inkl. Iitala og Fiskars. Janne er i tillegg den kreative kraften bak det uavhengige tidsskriftet Leon, en eksperimentell plattform for gastronomi-entusiaster.
Claus Due; anerkjent visjonær innen grafisk design og grunnlegger av Designbolaget, som utvikler konsepter på tvers av kunst, mote og kultur. Selskapet ble grunnlagt i 2002, og har blitt anerkjent med en rekke internasjonale priser.
I 2015 ble Martine Ström og Daniel Brokstad kåret som norske vinnere i Nordic Creative Talent Award. 

- Hvem som vinner i år gjenstår å se. Det er fortsatt mulig å nominere både andre og seg selv – og vi håper å se mange norske kreative talenter representert, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef i Adobe. 
Nominasjon av kreative talenter kan gjøres på denne linken frem til 1. oktober 2016 – og det er mulig å nominere seg selv!