Ny Kopinor-leder

Hege Munch Gundersen er ansatt som ny administrerende direktør i Kopinor. Hun har de siste åtte årene jobbet som forlagssjef i Universitetsforlaget, og vil overta etter Yngve Slettholm, som går av med pensjon sommeren 2023.

Hege Munch Gundersen er ansatt som ny administrerende direktør i Kopinor (foto Kopinor/Kilian Munch).

Hege Munch Gundersen er ansatt som ny administrerende direktør i Kopinor (foto Kopinor/Kilian Munch).

– Vi har hatt et uvanlig bredt søk etter den rette for denne sentrale stillingen i norsk kultur- og samfunnsliv. Kopinors oppdrag krever en faglig allsidighet, med interesse for både juss, teknologi, økonomi og politikk, og vi har hatt sterke kandidater med svært forskjelligartet bakgrunn. Når valget falt på Hege Gundersen skyldes det hennes unike kombinasjon av personlige egenskaper, relevant erfaring og solid kompetanse. Hun har bakgrunn fra studier i medievitenskap og lang erfaring fra forleggerbransjen og innsikt i kultur- og kunnskapsfeltet. Hun har deltatt i Kopinors bakland av tillitsvalgte og kjenner godt til den balansen mellom utgivere, opphavere og brukere som stillingen krever, sier styreleder Tom Remlov om ansettelsen på Kopinors nettsider.

Kopinor er en organisasjon med 23 opphaver- og utgiverorganisasjoner som medlemmer, deriblant Grafill. Kopinor forhandler og inngår avtaler om kopiering og annen bruk av åndsverk i skoleverket, universiteter og høgskoler, statlig og kommunal administrasjon, kirker og trossamfunn og store deler av organisasjons- og næringslivet. De fleste avtalene omfatter både fotokopiering og digital kopiering.

Les mer på kopinor.no