Ny drakt for grafill.no

Vi har lansert en ny versjon av Grafills nettsider, designet av dyktige Bleed og utviklet av de flinke folkene i Værsågod.

Kalender Cards Final

– Grafills nettsider er fra 2012, og med dagens hurtige digitale utvikling var det nødvendig med en ny teknisk plattform. Da benyttet vi samtidig anledningen til å lage en helt ny forside, oppdatere modulene, løfte fram utstillingsrommet R21, forbedre vinnersidene til Visuelt og Årets vakreste Bøker, og ikke minst få på plass en lenge etterlengtet megameny, sier informasjonsanvarlig i Grafill, Eva Bergan.

– Vi har fått tilbakemeldinger på at det har vært vanskelig å finne spesifikt innhold på nettsidene, og med den nye megamenyen håper vi at all informasjon blir lettere tilgjengelig. Grafills utstillingslokale R21 har ligget godt skjult på våre nettsider, nå er det løftet frem på forsiden. Vi har også hatt et ønske om å lage vinnersider for Visuelt og Årets vakreste Bøker som vinnerne selv kan bruke i sin markedsføring. Nå har vi fått til et oppsett der hver vinnerjobb er fyldigere presentert med sin egen url. I tillegg har vi gjort ulike justeringer på undersider, menyoppbygging og struktur.

Nettsidene er flyttet over på plattformen Craft, et publiseringssystem som er både fleksibelt og brukervennlig.

– Publiseringssystemet Craft er basert på moduler som gjør det veldig enkelt for oss å endre og legge til innhold på de ulike sidene i løsningen. Vi er strålende fornøyd med den tekniske jobben som André og Mats i Værsågod har gjort for oss. Vi forstår et det ligger mye kompetanse og en solid innsats for å omsette et godt design til en virkelig nettside som skal fungere etter alle intensjoner, disse gutta vet hva de holder på med. Astrid Feldner i Bleed har vi samarbeidet med siden vi lanserte nettsidene i 2012, og det var et naturlig valg at hun sto for redesignet. Vi kan alltid stole på at hun leverer stilsikker og funksjonell design. Nå gleder vi oss til å ta nettsidene i bruk, sier Bergan.

– Å fornye en såpass stor og kompleks nettside som grafill.no har vært en utfordrende oppgave der vi har fått brukt hele bredden i vår kompetanse. Heldigvis er det alltid en takknemlig oppgave å jobbe med en såpass visuell løsning - ikke minst når vi får lov til å gjøre det sammen med de supre folkene i Grafill og Bleed!, sier André Elvan i Værsågod.

– In all the years we have worked with Grafill, i have always been very impressed by the amount of energy and love they put into the design community. The new website finally gives Grafill the space they need to publish their vast and diverse content, and the new site structure makes it easy for the users to browse and enjoy, uttaler Astrid i Bleed.

– As a design agency it is great to work with content for designers, and with a client so dedicated to the field of design. We hope that the new website will enhance the experience for both Grafill and its users!, sier Svein Haakon Lia i Bleed.

Det neste Grafill skal se på er medlemspresentasjonen på nettsidene. Dagens portfolioløsning er ikke optimal, og vi har mottatt ønsker fra både medlemmer og kunder om bedre funkjsonalitet. Dette arbeidet skal vi sette i gang i 2018, og vurdere hva som vil en god løsning for fremtiden.

Vi håper på godvilje den første perioden om ikke alt fungerer helt som det skal, det tar alltid noen dager å få lirket på plass alt det tekniske.

Dersom du har spørsmål eller kommentarer og innspill til Grafills nettsider, send gjerne en mail til eva@grafill.no.