Norsk Illustrasjonsfond stipend er lyst ut


Norsk Illustrasjonsfond ble opprettet i 1979 etter forhandlinger mellom staten og kunstnerorganisasjonene, og forvalter en del av midlene fra bibliotekvederlaget. Norsk Illustrasjonsfond har til formål å støtte norsk illustrasjonskunst innen området illustrasjon av litterære verk. Fondets midler skal brukes til stipend og støtte til norsk illustrasjonskunst.

Illustrasjonsfond

Arbeidsstipend/Prosjektstøtte
Dette er ment som midler du kan søke på til et prosjekt du skal i gang med, eller videreutvikle deg selv som illustratør. Stipend/støtte må være relatert til illustrasjon. Det kan være å jobbe med egne ideer, fordypning, teknisk assistanse (fotografering, printerutskrifter osv.). Det kan og brukes til utstyr som lerret, materialer til prosjektet og til reise hvis reisen er viktig for å tegne på bestemte steder. Fondet ønsker en kort beskrivelse for bruk av pengene, maks 2000 tegn. Kort CV. Legg ved 4–8 eksempler på arbeider for å vise faglig nivå. Det kan søkes om 10.000,-, 30.000,-, 50.000,- og 70.000,-* (*det er 2 års karantene på 70.000,-). 

Reise/studiestipend á 35.000,-
Dette er et stipend som kan benyttes til reiser relatert til illustrasjon eller faglig utvikling. Fondet ønsker en kort beskrivelse for bruk av pengene, maks 2000 tegn. Kort CV. Legg ved 4–8 eksempler på arbeider for å vise faglig nivå. Dette stipendet kan ikke søkes før det har gått 2 år fra forrige gang du mottok reise- og studiestipend.

Søknadsfrist 15. mai 2016
Søkerportalen for stipendbehandling våren 2016 er åpen fra 1. april, søknadsfristen er 15. mai 2016. Det anbefales å bruke søkerportalen: www.norskillustrasjonsfond.no. Søknader kan også sendes i posten. Søknader sendt i posten må være poststemplet senest 15. mai 2016. Studentarbeid blir ikke vurdert.

Rapportering
Mottakere av stipend og støtte har rapporteringsplikt til Norsk illustrasjonsfond innen et år etter at du/dere mottar stipend. Send en mail (post@norskillustrasjonsfond.no) eller brev til Norsk Illustrasjonsfond, Rådhusgaten 17, 0158 Oslo, hvor du med noen få setninger beskriver hva stipend eller støtten er brukt til.

Norsk Illustrasjonsfond
c/o Tegnerforbundets Galleri, Rådhusgt. 17, 0158 Oslo. For ytterligere informasjon kontakt sekretær Dana M. Strandli, mobil 920 10 413 eller e-post: post@norskillustrasjonsfond.no