Ledig stilling: Grafill søker daglig leder


Grafill er en landsdekkende interesseorganisasjon for alle som jobber eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen er en direkte fortsettelse av Norske Grafiske Designere, stiftet som Yrkestegnernes Forening i 1937, og Norsk Illustratør-forbund, stiftet i 1983. I 1991 dannet de to foreningene en felles forening; Grafill. Grafill samler i dag rundt 1 300 fagutøvere og studenter innen områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og digital design. Grafill skal ivareta medlemmenes faglige, økonomiske, og juridiske interesser, samt arbeide for å høyne fagenes kvalitetsmessige og etiske nivå og bedre utdannelsen i fagene. Administrasjonen består i dag av 7 årsverk med en samlet omsetning på rundt 20 millioner kroner.

Grafill søker daglig leder

Vil du bidra til å utvikle Grafills posisjon som den viktigste interessorganisasjonen for de som jobber med visuell kommunikasjon? Vi ser nå etter en daglig leder som vil ta ansvaret for å synliggjøre arbeidet i organisasjonen på en tydelig måte, og som kan bidra til å sette visuell kommunikasjon på dagsorden både politisk og faglig.

Du vil få ansvaret for å posisjonere Grafill som organisasjon og være en tydelig stemme for våre medlemmer, som er fagutøvere og studenter innen visuell kommunikasjon. Du vil jobbe med å etablere nye strategiske mål og definere konkrete handlingsplaner, utvikle Grafills tilbud til medlemmene, styrke og videreutvikle Grafills posisjon og omdømme, samt gjøre organisasjonen bedre kjent for nye og eksisterende medlemmer. En viktig oppgave vil være utvikling av medlemsmassen, som idag ligger på ca 1300 medlemmer. 

Grafill skal synliggjøre utøvere og legge til rette for utvikling av faget. Som et ledd i dette arrangeres blant annet Visuelt, Nordens største arrangement innen visuell kommunikasjon, med festival og konkurranse. Grafill står også bak arrangementet Årets vakreste Bøker, den eneste konkurransen som har som formål å hedre utøver i den visuelle delen av bokbransjen. Grafill holder til i R21 som er organisasjonens multifunksjonelle lokale som dessuten blir brukt til utstillinger, foredrag, workshops, frokostmøter, juryering og sosiale aktiviteter. Organisasjonen er også engasjert på ulike plan i internasjonalt arbeid for å fremme våre fagområders interesser. Dette gjøres gjennom aktiv deltagelse i skandinaviske, nordiske, europeiske og verdensomspennende nettverk. 

Grafill ønsker å være en levende og engasjert organisasjon. Søkere bør trives med aktive arbeidsdager, med spennende og varierte oppgaver. Rett person vil være en tydelig stemme i samfunnsdebatten og ha engasjement knyttet til eierrettigheter og viktigheten av god design. Organisasjonen driftes solid og har en godt etablert administrasjon med syv ansatte.

Vi ser etter en kreativ og initiativrik leder med hjerte for faget. Du har en tydelig stemme og har høy gjennomføringsevne og ambisjoner på vegne av organisasjonen. Du har evnen til å sette agenda og et ønske om å bringe Grafill videre. Vi tror du har ledererfaring innen kunst - og kulturfeltet, har jobbet konkret med design som fagområde eller har erfaring fra arbeid som kan bidra til å profesjonalisere og tydeliggjøre design- og illustratørfaget.

Ta kontakt med Henrik Sandberg eller Eivind Ruud Johnsen i Mediabemanning for mer informasjon om stillingen. 

Søknadsfrist 11. juni 2017.