God Jul fra styreleder


Grafill er i ferd med å avslutte enda et godt visuelt år. I R21, Grafills egne lokaler, presenteres Visueltutstillingen. Her kan vi oppleve det beste av visuelle produksjoner i vår bransje i 2015. Har du ikke fått den med deg, er det fortsatt tid, utstillingen står til 4. januar.

Randi Hobol Julehilsen

Påmelding til Årets vakreste Bøker åpner onsdag 6. januar. Ta frem dine vakreste bokutgivelser og meld deg på konkurransen. Vi gleder oss til å se hvem som blir kåret til blir Årets Bokkunstner og hvilken bok som stikker av med tittelen Årets vakreste Bok på prisutdelingen 31. mars.

I januar 2016 starter Grafills nye daglige leder, Kari Bucher. Hun har ledet NRKs TV-aksjon gjennom flere år, men har også erfaring fra vår egen bransje. Kari har allerede startet samtaler og dialoger med utøvere, administrasjonen og styrer. Vi gleder oss alle til at vi kan knytte enda nærmere kontakt med Kari og arbeide videre for å styrke Grafills posisjon som en sentral og tydelig stemme innad og utad.

Det syder av aktivitet i R21 til våren. Det er svært gledelig at flinke og erfarne Grafillere byr på egne og andres arbeider: Aslak Gurholt Rønsen, Trond Bredesen, Harald Nordberg og Torgeir Hetland står alle bak utstillinger i løpet av første halvår. Det blir også presentasjoner og utstillinger av studenter fra skoler som utdanner nye og friske utøvere innen våre fag. Kunsthøyskolen i Bergen, Gjøvik, Westerdal og NKH har alle egne utstillinger i R21.

Som styreleder er jeg svært stolt av alle som arbeider for at Grafill skal få vise seg som en aktiv part i samfunnet. Det er et stort engasjement i Grafill. Det skal vi beholde og helst dyrke. Vi trenger utøvere som mener og synes noe - og arbeider for at våre fag skal være med å definere den visuelle verdenen. Dette felleskapet er viktig å ta vare på.

Takk for samarbeidet og alle jeg har hatt gleden av å møte og arbeide sammen med i året som har gått.

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og ser frem et nytt Grafillår.

Randi