Foreslå mottakere til Jacob-prisen

Design og arkitektur Norge ønsker tips til kandidater for Jacob-prisen, som blir delt ut på DOGA 10. januar 2019. Fristen for å nominere er 20. november 2018.

Jacob-prisen skal hedre en aktiv utøver som har dokumentert utmerket arbeid innenfor DOGAs fagområder, design og arkitektur. Prisen ble etablert i 1957 og er oppkalt etter mannen som mottok den aller første, gullsmeden Jacob Tostrup Prytz.

Blant vinnerne av prisen i dens 60 år lange historie, finner vi designere og arkitekter som Grete Prytz Kittelsen, Sverre Fehn, Tias Eckhoff, Benny Motzfeldt, Ingmar Relling, Peter Opsvik, Reiulf Ramstad, Bengler – og fjorårets vinner, Cathrine Vigander.

Juryen representerer en bredde av design- og arkitekturfagene fra interaksjonsdesign, arkitektur og mote. I juryen sitter: Fredrik Matheson – Interaksjonsdesign (juryleder), Reiulf Ramstad – Arkitektur, Kristina Hjelde Hatletveit – Tekstil og klesdesign, Dag Solhaug Laska – Grafisk design og Kristine Five Melvær – produkt – og møbeldesign.

Prisen deles ut på DOGA 10. januar 2019 i forbindelse med konferanse Stay Human: Design og arkitektur for fremtiden. Dette er den største konferansen DOGA arrangerer i 2019, og etableres som en årlig møteplass mellom design og arkitektur, privat og offentlig sektor. Med denne dagen ønsker DOGA å vise hvilken rolle arkitektur og design spiller i utviklingen av fremtidens løsninger, både innenfor offentlig og privat sektor. Konferansen fremhever viktigheten av å sette mennesket i sentrum av løsningene.

Les mer om Jacob-prisen og nominering her