EDIT retenker seg selv


- Dette er en konferanse i verdensklasse

  • MÅL for artikkel. 
Vi retenker Edit - vi vil ha innspill
  • HVORFOR
 1. Bli mer substansielle, se faglig lengre, se faglig dypere
  • HVORFOR 
2. Bli et tydeligere alternativ til Visuelt
  • VIKTIG Å FÅ MED
. Vi retenker hele formen, eller konseptet med at Edit er en konferanse fordi vi er i tvil om formen er bra nok, gir god nok uttelling
  • Verden har endret seg

- Dette er en konferanse i verdensklasse

- Takk til Edit-gruppa for fantastisk innsats!

- Første gang på Edit, håper det ikke blir den siste, for jeg kommer gjerne tilbake. Veldig bra jobba!

Vi får mye positive og konstruktive tilbakemeldinger hver gang vi arrangerer Edit. Det er bra, det er motiverende. Totalt sett, er det veldig få negative kommentarer. Så hvorfor skulle vi finne på å endre noe som fungerer så bra?

Verden har endret seg

Det er flere faktorer som gjør at Edit burde retenke seg selv. Konteksten er forskjellig nå, verden har endret seg en god del de siste 20 årene som Edit har holdt på. Foredrag, som er en del av kjernen eller innholdet i en konferanse har fått mange flere kanaler og plattformer.

De aller fleste foredrag er nå tilgjengelig på nett i en eller annen form. Og det er bra. Det er bra at kunnskap blir lettere tilgjengelig - det finnes lite som kan måle seg med en god TED talk streamet ned på iPaden en kveld i sofaen. Det har grodd frem et fantastisk stort konferansemarked verden over. Av egen erfaring skal det mye til å slå følelsen man har på Off i Barcelona en solskinnsdag, med et par tusen andre 'design freaks'. En samling av foredragsholdere som underholder like mye som de inspirerer og lærer bort. Rusle ned til markedet i lunsjen, kjøpe med seg noe av den mest smakfulle frukt du kan tenke deg for slikk og ingenting, rusle tilbake og nyte enda flere av dine helter i sol og varme….herlig :-)

Dette er så positivt og herlig. Godt stoff, flinke personer fra hele verden, fagstoff og samlinger, utrolig lett tilgjengelig. Det kan være billigere å dra til en designkonferanse i Barcelona enn til en i Oslo, pluss at man får mer igjen for pengene.

Det er lett å tenke at nå er vi (Edit) på høydepunktet av dette. Det er nå vi skal kapitalisere på vår lange erfaring innenfor dette og nyte det. Det har aldri vært enklere enn nå å få tak i flinke folk til å snakke for seg. Gode fagfolk som samtidig er flinke til å kommunisere faget sitt var tidligere en mangelvare, nå er de plutselig veldig mange. Så hvorfor retenke hele konseptet rundt Editkonferanse nå? Hvorfor skal ikke Edit gjøre det de kan så godt, og har lang erfaring med?

Men det er slik det er. Det er akkurat nå vi må sette spørsmålstegn ved formen til Edit. Ta en fot i bakken og tenke litt fremover. Finne tilbake til hvorfor vi holder på med dette. Hva er verdien vi skaper, hvordan kan vi gjøre det enda bedre.

Vi har allerede jobbet med denne problemstillingen en stund og kommet frem til noen punkter vi jobber etter. Og det er disse:

1. Edit skal se litt lengre ut i horisonten. Grave litt dypere ned i faget. Bidra til å øke forståelsen for vårt fag og skape broer over til andre fagområder. Der hvor Grafill kan være veldig spesifikk i forhold til design, animasjon og illustrasjon som fag, kan Edit bidra til å  se på faget i en videre kontekst, i ett lenger perspektiv.

2. Vi skal bli tydeligere - tydeligere i forhold til andre arrangementer i regi av Grafill, og gi mer verdi tilbake til medlemmene.

Dette er spørsmålene vi jobber ut fra for å finne ut av hva Edit kan bli til. Vi ser mange interessante initiativer over hele verden. Det er mange som tenker de samme tankene og vi i Editgruppa vil gjerne gjøre denne prosessen så åpent som mulig. Åpne prosessen slik at du føler deg velkommen til å bidra. Vi ønsker dine tanker og innspill rundt dette. Har du sett eller vært med på noe interessant som vi burde vite om - ta kontakt med oss - hjelp oss videre.

Her er noen tanker som kan illustrere hva vi står ovenfor, hva vi tenker istedenfor konferanse
Hva om vi drar med oss 100 designere på bootcamp for å løse et problem, og samtidig lære masse om nye og spennende prosesser og tankesett. Hva om deltagerne laget innholdet, lærte underveis og bidro til fagets utvikling?
Hva om Edit ble ett prosjekt over 5 år som skal være med på å føre faget vårt fremover, hvor alle kan bidra, og alle kan dra nytte av. (Se Designers Accord)
Hva om Edit ble mer 'Jazz', Ikke bestående av enkelt personer som holder foredrag, men ble en serie med diskusjoner mellom to personer (ung vs gammel, arkitekt vs miljøforkjemper, designer vs minister). Man ville da få resultater som ikke er tilgjengelig andre steder. Man får en verdiøkning, man bidrar til noe nytt, nye tanker. (Se The WWW conference 'The Creator of TED Aims To Reinvent Conferences Once Again')

Dette er bare eksempler for å få i gang tankene - for å skape forståelse for hvor vidt vi i Editgruppa tenker. Vi er veldig klar over 'de andre verdiene' Edit har. Samholdet, møtet med andre likesinnede, pusterommet, det sosiale +  + Dette er styrker vi vil ha med oss, som har vært viktige, og som vi tror kanskje blir enda viktigere. Selv om de ikke er nevnt, ligger de i bunn som et fundament for videre utvikling av Edit.

Vi er 6 hoder i Editgruppa - tenk hva 1500 hoder kan gjøre. Hjelp oss med dine innspill. Vi sender ut en Questback spørreundersøkelse etterhvert. Ta del i den!

tom
leder Edit gruppa

Intervjuer fra Editkonferansen 2011
Av: Eirik Solheim

Skrekkøgle #

Les artiklen her: nrkbeta.no/2011/12/20/en-kr...

Intervjuer fra Editkonferansen 2011 Av: Eirik Solheim

Keetra Dean Dixon #

Les artikel her: nrkbeta.no/2011/10/24/skrek...

Spill video

The Great Slumber

Intervjuer fra Editkonferansen 2009 Av: Eirik Solheim

Informasjon er vakkert #

Les artiklen her: nrkbeta.no/2009/11/11/infor...

Spill video

Angela Morelli on information design

Intervjuer fra Editkonferansen 2009 Av: Eirik Solheim

Marius Watz #

Les artikel her: nrkbeta.no/2009/11/04/han-b...

Spill video

Marius Watz om kunst og kode