ED-Awards har valgt Grafill og Oslo!


Etter 5 måneder med dialog, har European Design besluttet å arrangere European Design Festival i Oslo i 2018 med Grafill som hovedsamarbeidspartner.

European Design Festival består av seminardelen ED-conference og den prestisjefylte prisutdelingen ED-Awards.

– Vi er stolt over at European Design har valgt Oslo og Grafill som sin neste samarbeidspartner. Dette gir oss en helt unik mulighet til å sette søkelys på norsk design og illustrasjon i en europeisk sammenheng. Vi har store forventninger og gleder oss til å mobilisere til samarbeid, sier Kari Bucher, daglig leder i Grafill.

Oslo er en svært aktuell by med kontemporær arkitektur, kompakt sentrum, fullt av kontraster, og ikke minst har Oslo og Norge et etablert organ, Grafill, som forener designere og illustratører. Oslo er definitivt en av de mest fremadstormende og aktuelle byene i Europa innen design, kultur og arkitektur, og med festivalen får vi rettet et europeisk fokus på Oslo. – Dette har vært bærende for vår beslutning, sier leder Demetrios Fakinos og European Design. De gleder seg til å starte samarbeidet og planleggingen sammen med Grafill på nyåret 2017.

– Etter målrettet arbeid er vi stolte og glade for å motta nyheten. Norge er på et internasjonalt relevant nivå når det gjelder design og illustrasjon, og avgjørelsen fra European Design peker også på dette. Spesielt de fem siste årene har Norge utmerket seg i europeisk og internasjonal sammenheng i konkurranseform, blant annet gjennom deltakelse i ED-Awards. Å få denne vertsrollen, og samtidig være svært delaktig i program, konsept og arrangement, tenker vi at Grafill også blir plantet godt på det europeiske kartet. Nå starter et spennende arbeid og samarbeid, hvor vi også ønsker å knytte til oss andre aktive samarbeidspartnere for å lage et vellykket og spennende arrangement, sier Dag Solhaug Laska, nestleder i hovedstyret.

– Fra et bransjeståsted, er dette en unik mulighet til å promotere norsk design og illustrasjon, samtidig får vi vist frem hva vi kan by på. Med Grafills lange erfaring gjennom Visuelt, vil vi stille sterkt i samarbeid med European Design for å lage en helhetlig gjennomføring. Med de konkurrerende byene som ble vurdert, skal vi være beæret over å få dette arrangementet til Oslo, sier han.

ED-Awards, Oslo vil finne sted i mai 2018
På grunn av omfattende arbeid med ED-Awards i 2018, vil Visueltfestival utgå samme år. Visueltkonkurransen og prisutdeling vil fortsatt gjennomføres som vanlig.

ED-Awards vil i 2017 arrangeres i mai i Porto, Portugal.