​​Dagens Næringsliv søker en innovativ og engasjerende leder for visuell journalistikk. ​

Vi tror den riktige kandidaten brenner for visuell historiefortelling på alle flater og er en pådriver for nyutvikling. Vi ser etter en erfaren leder med gode samarbeidsevner som evner å bygge lag på tvers av profesjoner og disipliner.

Du kommer til å lede en avdeling som står for noe av landets beste nyhets-, magasin- og reportasjefotografi og det ypperste av redaksjonell design i Norge. Vi i Dagens Næringsliv har løftet oss kraftig på video, digital historiefortelling og lyd de siste årene, og du vil få ansvaret for å lede den utviklingen videre.

Ansvar og oppgaver

  • Utvikle og iverksette en strategi for visuell journalistikk som gjør DN i stand til å vinne nye digitale brukere.
  • Sikre at de (audio)visuelle disiplinene har en sterk stemme i hele den journalistiske prosessen, fra idé til publisering og evaluering, på tvers av redaksjonen og sikre at DN er oppdatert på de mulighetene som utvikler seg på området
  • Bidra til å sikre velfungerende samarbeid og delekultur på tvers av hele DN-organisasjonen og skape en innovasjonskultur som oppfordrer til å teste nye løsninger, evaluere og lære
  • Daglig ledelse av avdelingen, inkludert vakt- og bemanningsplanlegging, kompetanseutvikling og budsjett- og kostnadsoppfølging.

Relevant erfaring/kompetanse

  • Tung ledererfaring med dokumenterte resultater, og med et sterkt ønske i å utvikle andre og oppnå resultater sammen med andre
  • Teambygger og relasjonsbygger
  • Svært god visuell forståelse, både for foto, video og design. God sjangerforståelse for bredden i visuelle journalistiske uttrykk og mulighetene på digitale flater. Praktisk erfaring fra minst ett av de visuelle fagfeltene er en fordel.
  • God kunnskap om presseetiske og kildekritiske problemstillinger på de visuelle områdene.
  • Dokumentert evne til å skape entusiasme for endring, innovasjon og utvikling
  • Kunnskap om metode for ideutvikling, digital produktutvikling og/eller teknisk forståelse for video- og lydproduksjon er en fordel.

Den riktige kandidaten har en involverende og inkluderende lederstil, jobber innsiktsbasert og skaper et godt og kreativt arbeidsmiljø. Du har evne til å være tydelig, kommunisere godt og engasjere medarbeiderne. Vi tror du er modig og evner å ta beslutninger, men også kan delegere myndighet ut i organisasjonen og sikre rom for prøving og feiling. Stillingen rapporterer til redaktør for publisering og visuell journalistikk, inngår i avdelingens ledergruppe.

Kvinner og personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke.

Spørsmål kan rettes til

Ingeborg Volan, redaktør for publisering og visuell journalistikk
Tlf. 97095754
E-post: ingeborg.volan@dn.no

Søknadsfrist: 28.02.2021