Cappelen Damm Utdanning søker senior UX-designer

Vil du være med og lage neste generasjon læremidler? Er du nysgjerrig på mulighetene som oppstår når teknologi, fag og pedagogikk møtes? Vil du bidra til å gi barn og unge de beste læringsopplevelsene, og samtidig frigjøre lærerens tid til elevene? Drømmer du om å jobbe i et utviklingsmiljø hvor innovasjon skjer daglig og hvor kreative løsninger blir verdsatt og heiet fram?

På få år har Cappelen Damm Utdanning gått fra å være et lærebokforlag til også å bli landets ledende utvikler av løsninger for digital læring. Kjempesuksessen Skolen fra Cappelen Damm har satt en ny standard for hva digitale læremidler kan være og gjøre, og har i dag nesten 300 000 brukere over hele landet. Nå skal vi videreutvikle plattformen for flere konsepter og utdanningsløp, og søker en erfaren UX-designer som vil få en nøkkelrolle i dette arbeidet. Er det deg?

Personen vi ser etter har relevant høyere utdanning og noen års erfaring med å jobbe med brukeropplevelser på digitale flater. Hos oss vil du bidra i alle ledd av utviklingen, fra idé til realisering av ferdig produkt, sammen med ulike team av faglig kompetente kolleger. Som senior UX-designer med ansvar for plattformen vil du være en del av et tverrfaglig miljø bestående av UX-designere, redaktører, animatører, grafiske designere og utviklere. Du må ha helheten for øye og løse oppgaver som går på tvers av utdanningsnivåer og innholdskonsepter. Du må med andre ord trives godt med å jobbe i team, og finne inspirasjon i å skape gode løsninger sammen med andre.

Jobbens innhold

 • Ha en nøkkelrolle i UX-teamet, og jobbe med mange ulike konsepter for hele utdanningsløpet
 • Administrere UX-arbeidet, og levere spesifikasjoner til utviklingsteamet for Plattform Utdanning
 • Konseptutvikling, interaksjonsdesign og visuell design i samarbeid med redaksjon, designere, utviklere og produkteiere
 • Prototype løsninger basert på et designsystem som er under utvikling, og som du forvalter
 • Følge med på trender og utvikling innenfor UX, UI og digital design
 • Avdekke brukerbehov ved innsikt og testing, og jobbe kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen
 • Sørge for at retningslinjer for universell utforming overholdes, basert på Difis WCAG-krav

Vi ønsker oss deg som

 • er senior UX-designer med minimum 5 års erfaring og relevant høyere utdanning
 • har jobbet noen år med brukeropplevelser på digitale flater, og ser muligheter basert på brukerbehov og forretningsmål
 • har erfaring med workshopledelse, brukerintervjuer, prototyping og brukertesting
 • kan visuelt design og designsystemer, har et sterkt visuelt blikk og lager løsninger som er innovative og brukervennlige
 • jobber strukturert og smidig, og er fleksibel på løsning
 • gjerne har erfaring med å jobbe med store og komplekse løsninger
 • Føler du at du ikke kan krysse av på alle boksene? Send oss likevel en e-post hvis det er akkurat dette du vil jobbe med.

Vi kan tilby
Du får en meningsfylt jobb i Norges største forlagshus, som satser stort på innovasjon og digital utvikling, og som er ledende i møtet mellom læringsteknologi, fag og pedagogikk. Du blir del av et spennende fellesskap av fagfolk med ulik bakgrunn og kompetanse, som verdsetter kreativitet og engasjement. Du får mulighet til å utvikle deg og rom til å tenke utenfor boksen.

Cappelen Damm holder til sentralt i Oslo, og er et åpent kultur- og kunnskapsforlag med nesten daglige arrangementer i bokhandelen Halvbroren. Vi tilbyr konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger og byens beste kantine.

Vi ønsker oss mangfold i organisasjonen, og oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke.
Eksempler på tidligere arbeider må medfølge.
Søknadsfrist 30.01.2022

Søk her