Aftenposten søker en digital historieforteller / front end-utvikler

Aftenpostens redaksjon skal ansette en person til å jobbe med digital historiefortelling og presentasjon av våre viktigste saker og hverdagsjournalistikk.

Vi tør påstå at de mest spennende stillingene innen front end-utvikling og digital historiefortelling finnes i nyhetsredaksjonene. Produksjonene når et stort publikum, sakene har betydning, og man jobber med allsidige og dyktige kolleger. 

Stillingen inngår i et team med svært flinke og omgjengelige folk med høy teknisk kodekompetanse, kreativitet og god forståelse for journalistikk og visuell kommunikasjon. 

Etter flere års arbeid har vi fremdeles ingen klar tittel, men i bransjen kalles vi nyhetsutviklere, multimediejournalister, webutviklere, digitale historiefortellere eller tryllekunstnere.

Vi ønsker ikke å legge begrensninger på hvem som kan søke på stillingen ved å beskrive for mange tekniske krav. Stillingen kan passe både for designere som vil utvikle seg innen koding og for webutviklere som vil få mer ut av kodingen. Men du bør ha bred kompetanse innen moderne web-utvikling (HTML, CSS, JS og JS-biblioteker), konseptutvikling og god design. Videoredigering og produksjon av infografikk er en bonus.

Dette sier noen av våre kolleger om samarbeidet med oss: 

Nina Selbo Torset, gravejournalist: - Nyhetsutviklere er avgjørende for arbeidet mitt. Vi samarbeider tett om research, f.eks. analyse av store databaser, eller når jeg trenger hjelp til å formidle saker. På Panama Papers var de veldig tett på, og de var avgjørende for at prosjektet ble så bra som det ble. 

Andreas Bakke Foss, gravejournalist: - De er helt avgjørende for å klare å få journalistikken ut og presentere det på en god måte som gjør at leserne blir interessert. 

Gå til søknadsskjema: https://candidate.hr-manage... 

Spørsmål om stillingen? Kontakt:

- Avdelingsleder for visuell avdeling, Eirik Wallem Fossan, 905 53 037, eirik.wallem.fossan@aftenposten.no 

- Leder for Aftenpostens redaksjonsklubb, Gunnar Kagge, gunnar.kagge@aftenposten.no,  917 93 962. 

Oppstart så snart som mulig. 

Søknadsfrist 22. januar 2018