Unge designere til Cannes: Eric Amaral Rohter og Sindre Holm

Gå til innholdet


Designerne Eric Amaral Rohter og Sindre Holm fra Anti i Bergen, får muligheten til å bryne sine ferdigheter mot likesinnede i Cannes. De to er valgt ut som Norges representanter til den internasjonale konkurransen Young Lions Design som arrangeres under Cannes Lions i juni.

- Muligheten til å treffe et verdensomspennende kreativt miljø er uvurderlig for oss. Det muliggjør utveksling av ideer, tankesett, metodikk, og vi får delt vår kunnskap med resten av miljøet. Vi ser absolutt nytten av å høre og lære av dyktige kolleger utenfor Norge, uttaler Eric og Sindre.

- Vi er to unge og sultne designere som begge er brennende opptatt av faget. Sammen er vi en solid duo med et mangfoldig spekter av erfaring og kompetanse. Ferdighetene våre er finjustert for å skape en helhetlig verktøykasse som tillater oss å samarbeide, kommunisere og utfordre hverandre, selv under press i form av knappe tidsfrister. Våre individuelle kunnskapsområder og interesser utfyller hverandre naturlig. Vi er begge designere og kreatører som jobber med design, teknologi, merkevarebygging og kommunikasjonsstrategi, sier de to.

- Vi mener vi har noe å komme med. Vi er klare for å bli utfordret!

Det er Cannes Lions Festivalen som er arrangør for denne årlige 24-timers konkurransen for unge kreative, profesjonelle innen ulike fagområder. I år har Capa, som representerer Cannes Lions i Norge, inngått et samarbeid med Grafill om å finne et dyktig team til kategorien Design.

- Selv om design ligger mitt hjerte nær, er bransjen litt på siden av CAPA sin kinohverdag. Derfor er det viktig for oss å ha den riktige samarbeidspartneren når vi skal finne de største talentene innenfor bransjen. Selv om dette var første året har Grafill vist seg som perfekt. Jeg håper vi kan gjenta suksessen neste år, sier Espen Strand Henriksen i CAPA.

(Foto: Ole Marius Fossen)

Eric Rohter har erfaring innen merkevarebygging og identitetsdesign, konseptutvikling, interaksjonsdesign, film og lyddesign og redigering, teknologi og app design, illustrasjon og koding /utvikling. Hans oppvekst i Mexico City, Rio de Janeiro, Miami og Washington DC gjør at han kan trekke kreativ inspirasjon fra et stort depot av kulturelle påvirkninger og kunstneriske former. Hans utdannelse som både lydtekniker og grafisk designer har resultert i et unikt verktøysett som gjør det mulig for ham å bygge bro mellom design og teknologi på nye måter. Hans arbeid har fått internasjonal anerkjennelse hos et utall publikasjoner, organisasjoner og konkurranser, inkludert Type Directors Club, Society of Publication Designers, One Show, HOW International, Print Magazine og Communication Arts.

Sindre Holm er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Norges Kreative Fagskole. Som nyutdannet designer er han opptatt av godt håndverk og sterke visuelle identiteter. Sindre har erfaring fra profilering av konsertarrangører i studentmiljøet i Bergen. Konseptuelt forankrede designløsninger på tvers av platformer og et skarpt øye for detaljer er Sindres styrker som designer. Han har erfaring som selvstendig næringsdrivende og freelancer under og etter studietiden. Hos Anti har han jobbet med blant annet kunder som Festspillene i Bergen, Devold, Skyss, Acapo, Beerenberg og Sivert Høyem.