Hvilket tidsskrift ville du anbefalt videre til en kollega?

Gå til innholdet


De sier magasinet er et medium i ferd med å dø ut. I beg to differ. I en hverdag hvor alt kan bestilles hjem med et klikk er det fortsatt noe eget med å oppsøke en bladkiosk med bra utvalg. Å stå ved hylla og lete, kikke og bla seg gjennom glossy sider. Lukte litt diskret på trykksverten, kjenne litt på papiret. Enten man er ute etter underholdning, inspirasjon, informasjon eller bare vil se noen fine bilder. Videre følger fem designeres beste magasinanbefalinger.

Av Dorthe Smeby

Hege Mykkeltveit, grafisk designer i Selters
www.seltersdesign.no

Dersom det er en inspirerende hvilestund man er ute etter ville jeg delt det australske magasinet Frankie på grunn av dets vakre design, og morsomme/rare/inspirerende innhold. Her skrives det om foto, mote, illustrasjon, produktdesign, grafisk design, musikk, reiser og utstillinger. Hver side er en visuell fryd for øyet, med nydelig typografi, fine mønster, delikat layout og rare foto. Cap & Design er bare en smule mer nyttig å lese.

Don’t judge a book by its cover? Eller kan man nettopp gjøre det med svenske Cap & Design? Bare ved å holde magasinet foran nesen på en kollega, vil man friste til å ta på, stryke over og muligens lukte på det. For de sparer ikke på spesialeffektene når det kommer til coveret, og det får tankene til å vandre til hvilke ulike egne prosjekter man kunne løftet resultatet med noe lignende. Over til innholdet så er Cap & Design en god anbefaling for inspirasjon og informasjon i hverdagen. De tar frem saker som både går på aktuelle trender og/eller prosjekter, samtidig som de tar en tidsreise til produkter, prosjekter og mennesker som har vært med å skape historie. Tips og omtaler av programvare gjør magasinet nyttig, og det er fint å få innblikk i ulike deler av kommunikasjonsverdenens jobbhverdag. En god balanse på små og store emner, og mye fint å hvile øyet nå.

Peter-John de Villiers, illustratør
www.theshallowtree.com

Having grown up in the 90's, Transworld SNOWboarding was my direct window into the world of snowboarding. It was one of the few sources that exposed me to the culture, and ultimately played a role in my interest to pursue a career of creating artwork for the snow/skate/music industry. To this day, TWS is regarded for showcasing high quality content and is a great representation of what snowboarding really is. The photo on the left is a memorable cover from 1994, of snowboarding legend Jamie Lynn clearing a road gap in Norway.

In recent years, I may have read fewer magazines than I would like to admit, but social media outlets like Instagram and Facebook have helped magazines stay relevant. Their online presence is constantly updated with articles, interviews, and videos that keep long time readers like myself engaged at a good pace. The photo on the right of Stale Sandbech was taken by Norwegian photographer Frode Sandbech, and has over 16,000 likes.

So in the end, money is well spent on a copy of Transworld SNOWboarding, and following them on Instagram is free!

Eirik Penne, grafisk designer/AD-assistent i Oktan
www.oktan.no

Jeg ville anbefalt et blad jeg ganske nylig har begynt å lese, et svensk blad som heter CAP & DESIGN. Dette er et magasin jeg gleder meg til å lese mer av. CAP & DESIGN er fylt med masse inspirasjon og intervjuer med flinke folk fra bransjen, og en hel del «nerdete» designsaker, som passer meg veldig bra. Siste nummer inneholdt for eksempel en egen sak om Apples logo gjennom tidene, 3D-printing, mange nyttig designertips, samt testing av programvare og arbeidsredskaper.

Bjørn Brochmann, illustratør i Commando Group
commandogroup.no

Før var magasiner som The Face, Interview, og Grafik navlestrengen til alt som var kult. Nå som det meste kommer intravenøst fra nettet, føles ikke magasiner som en livsnødvendighet lenger – bortsett fra i feriene hvor det blir for kjipt å sitte med en laptop i sola. Et blad jeg har pakket med på hyttetur i flere år uten å ha klart å lese en eneste side er The Gentlewoman – egentlig er det sånn med alt Jop van Bennekom har designet: Re-Magazine, Butt og Fantastic Man – jeg kikker på noen sider og legger det tilbake. Likevel, og det er det rare, det er alltid noen saker som klistrer seg fast som tyggis i bevisstheten og blir sittende i mange år etter. Det kan være en moteserie med en kjempestor og en bitteliten dame, hender som berører planter, hvordan man deler et brød, en serie bakhoder, et eple. Kanskje det har å noe gjøre med at de småcorny redaksjonelle idéene er så gjennomførte at jeg tenker at dette må da bety noe, at layouten, bildene og papiret sammen betyr noe. Jeg tror ikke The Gentlewoman er verdens beste blad, men jeg anbefaler det fordi det viser at noen visjoner fortsatt blir skarpest mellom to permer.

Tobias Ohlström, studerer Visual Communication på Beckmans i Stockholm
www.tobiasohlstrom.se

iGNANT.de (http://www.iGNANT.de) is an interdisciplinary blog with interesting articles covering the fields of art, design, photography and architecture. Both text, photos and videos are very easy on the eye!