Hvilken kulturell destinasjon vil du helst besøke i sommer?

Gå til innholdet


Noen er ute etter fart og spenning, andre vil helst slappe av i rolige omgivelser. Kanskje er det et spesielt sted du har vært før og vil tilbake til, eller et nytt reisemål du aldri tidligere har besøkt. Her er fem tips til interessante steder å utforske i ferien.

Av Dorthe Smeby

Gerry Lister
Multimediadesigner i Edison Wolfram

edisonwolfram.no

Jeg fikk være med mora mi til Disneyland som fire åring. Jeg husker ikke så mye, men det kan godt være det er derfor jeg har alltid vært fascinert av temaparker, neonlys, tivoli og plastikk i sterke farger. Så for meg måtte det ultimate besøket bli å få komme tilbake til Disneyland Park California. Gjerne åpent kun for meg og mine venner, siden jeg ikke kan fordra å stå i kø!

Kim Holberg
Head of Graphic Artists i Empefire

empefire.no

Jeg har alltid hatt et ønske om å besøke Krakow, både som en hyggelig ferietur men også for å oppleve kontrasten til historien denne byen har i henhold til andre verdenskrig. Jeg har hørt mye bra om byen både når det gjelder mat, opplevelser, monumenter og arkitektur, og hvilket inntrykk denne har på et menneske. Jeg vil se Krakows kjente saltgruver og selvfølgelig oppleve Auschwitz. Håper å kunne få til en reise på sensommeren.

Hogne Botnen Totland
Graphic Artist hos Empefire

empefire.no

April 2010, samboeren var gravid, og vi skulle på vår siste voksentur før vi ble foreldre. Billetter var booket og hotell bestilt til en langhelg i Amsterdam da Eyjafjallajökull (vulkan på Island) fikk utbrudd og asken sørget for at alt av fly ble innstilt - og med det vår siste mulighet for en avslappet ferie. Skulle gjerne hatt den turen til Amsterdam, men med tre småunger frister ikke reiser på mer enn en liten time lenger, så min kulturelle ønskedestinasjon i år må være Minøya, noe som også blir gjennomført. Vi er sikre på at ungene vil storkose seg, og det er mye gøy for mamma og pappa også.

Dina Reim
Freelance-animatør og kunstner

I sommer har jeg fryktelig lyst til å besøke Whitney Museum of American Art i New York. Museet ble grunnlagt av Gertrude Vanderbilt Whitney i 1931, og inneholder amerikansk kunst fra 1900-tallet. Samlingen teller over 21 000 verk av kjente og ikoniske kunstnere som Andy Warhol, Cindy Sherman og Mark Rothko, og både foto, film, illustrasjon, skulptur og maleri er rikt representert. Museets nye bygning på nedre Manhattan stod ferdig i 2015 og er tegnet av Renzo Piano - kanskje best kjent for nordmenn flest som mannen bak Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen. Så her er det muligheter for en stor arkitekturopplevelse i tillegg til all kunsten. Som den Jackson Pollock-entusiasten jeg er håper jeg å få et glimt av ett eller to av hans verk, og å få kjøpt meg noe fint i museumsbutikken. Jeg elsker museumsbutikker. Mens jeg først er i byen må jeg også innom Guggenheim, New Museum på lower east side og The High Line. Bare synd at New York er så fryktelig varmt på sommeren… Så spørs vel om jeg får gjort noe annet enn å ligge og svette på hotellrommet.

Kristina Nyjordet
Grafisk designer i Creuna

creuna.no

I sommer vil jeg gjerne besøke Træna - en perle som ligger 33 nautiske mil ut i havgapet ved Helgelandskysten. Træna er Norges eldste fiskevær. Jeg har besøkt øya noen ganger før i forbindelse med Trænafestivalen, men det ser dessverre ikke ut som jeg får med meg festivalen i år. Uansett så hadde det vært fint med en tur dit - det er jo helt fantastisk idyllisk og fredelig der.