Hvilken kreativ person ville passet som USAs neste president?

Gå til innholdet


I disse valgtider er det nesten umulig å ikke gjøre seg opp noen personlige tanker om hvem som hadde vært best egnet til å styre i landet over dammen. Hvilke egenskaper bør egentlig vektlegges, og hva slags personlighetstrekk er best skikket til å ha ansvar for både atomkofferten og en av verdens største økonomier? En fast og bestemt hånd, gode tegneegenskaper for å kunne skisse frem sine tanker og visjoner på papir, eller utpregede sosiale evner som ville vært hyggelig og inspirerende å ta en øl med på personalfest? Vi spurte fire personer hvem de ville valgt.

Av Dorthe Smeby

Jarle Hetland Bjørlin
Kreativ leder i 6. sans dveg
dveg.6sans.no

"Most things remain undone. Glorious future!" Ingvar Kamprad for president! Denne mannen kunne gjort politikk forståelig, ekte og ikke minst enkel å sette sammen. Det handler om å ikke se seg selv ferdig, men at man stadig er på vei.

Veronica Mike Solheim
Sjefredaktør i A New Type of Imprint, Anti
anewtypeofimprint.com
anti.as

Jeg velger Helene Edvardsen, Office Manager i Anti. Kanskje ikke verdens mest kreative rolle, men Helene er sykt kreativ. Hun gjør alt - fort, effektivt, kompromissløst og med gode resultater. Dessuten har hun den perfekte balansen av seriøsitet og lekenhet, som er viktig dersom man skal være president. Eller? Fin å diskutere budsjetter og kreative løsninger med, men også fin å drikke øl med etter jobb. Hun er beinhard, får ting til å skje, ler høyt og tramper hardt i gulvet dersom hun må. En dame virkelig verdt å se opp til! Dessuten er hun sympatisk og søt. Trengs det mer - enn store baller og et stort hjerte? Neh. HELENE FOR PRESIDENT!

Eline Tveten
Freelancer og illustratør

66 centimeter høye Yoda dukker opp for første gang i Star Wars - The Empire Strikes Back fra 1980, som leder for jedienes høyeste orden. Med sitt rolige gemytt, kløkt, visdom og taktiske egenskaper tror jeg han hadde gjort en svært god jobb som president. Yoda hadde opprettholdt ro og orden på en rettferdig måte, samt passet på at alle innbyggerne hadde det bra. Jeg tror dessuten han hadde hatt et medmenneskelig syn på aktuelle saker og ting som er svært nødvendig å besitte i tiden vi lever i. Han hadde sikkert også holdt noen ganske fantastiske taler til befolkningen, på sin særegne anastrofe uttrykksmåte. En fyr som formulerer seg på det viset må jo være ganske kreativ.

Silje Frei
Freelanceillustratør og DJ

Jeg tror Woody Allen hadde gjort en eksellent jobb som president i USA. Filmregissøren, komikeren og skuespilleren viser gjennom klassikere som ”Annie Hall”, ”Manhattan” og ”Match Point” at han har en helt egen menneskeforståelse og øye for detaljer, noe jeg tror ville vært to fine egenskaper i jobben. Sitater som ”I California kaster de ikke søppelet - de lager fjernsynsserier av det” viser han i tillegg at han innehar et morsomt og verdifullt skråblikk på det amerikanske samfunnet, som sikkert hadde påvirket hans måte å styre og stelle på i positiv retning (og at han giftet seg med stedatteren sin ser jeg på som en uviktig detalj i denne sammenhengen). Når det er sagt synes jeg Barack Obama har gjort en fantastisk jobb, og skulle definitivt helst ønske han kunne fortsette en periode eller to til.