Grafillstipend ble skjerfkolleksjonen 'Si det med blomster!'

Gå til innholdet

Ida Bakken fikk tildelt prosjektstipend i 2017. Hun har nå fullført store deler av prosjektet, og resultatet ble Si det med blomster! – en skjerfkolleksjon med illustrasjoner basert på blomsterspråket.

– Utgangspunktet for søknaden min var at jeg ville jobbe med å kombinere historiefortelling og det dekorative i illustrasjon, med silkeskjerf som medium, forteller Ida.

– Jeg ville også utforske Microsoft Paint som profesjonelt tegneverktøy. Jeg valgte etterhvert å fordype meg i blomsterspråket, og brukte dette som inspirasjon til motiver. Blomsterspråket er en type kodespråk der man formidler beskjeder eller følelser ved å sette sammen blomster i en bukett. Jeg ble spesielt inspirert av oppslagsverket Language of Flowers (utgitt 1884) av den engelske barnebokforfatteren og illustratøren Kate Greenaway. I motivene på skjerfene har jeg kombinert blomster med ulike betydninger, og kodenøkkelen til disse illustrasjonene finnes i nettopp Language of Flowers.

Skjerfene ble trykket digitalt i England av The Silk Bureau Limited.

– Jeg viste frem skjerfkolleksjon min for første gang 7. april 2019 i et veksthus på Vollebekk forsøksgård i Ås. Den største utgiften var produksjonsutgiftene, men pengene strakk til. Jeg fikk også råd til en ny pc hvor man kan tegne rett på skjermen. Jeg har faktisk noen kroner igjen som jeg tenker å bruke til å trykke opp enda flere skjerf.

– Dette stipendet var helt klart avgjørende for at jeg fikk realisert prosjektet.

Les mer om prosjektet

Les mer om Grafillstipend