| Grafill R21

Nye norske pass og ID-kort - siste utstillingsuke


Designet på våre nye norske pass vekker internasjonal oppsikt. Nå stilles de ut i Grafills lokaler R21.

I forbindelse med et behov for økt sikkerhet i norske pass, ID-kort og reisedokumenter og utlyste politiet i fjor ut en designkonkurranse. Fem deltakere kvalifiserte seg til å levere bidrag i konkurransen, og en fagjury kåret «Det norske landskap» av Neue Design Studio som vinner. Alle de fem konkurransebidragene vises i utstillingen.
- Jeg våger påstanden om at hvordan våre pass og ID-kort er utformet er noe enhver bruker har et forhold til. Grunnen er rett og slett at våre pass og ID-kort er noe vi identifiserer oss med, er stolte av, og dermed engasjerer oss i, sier daglig leder i Grafill, Martin Biehl.

- Det er en flott gest å avholde en tydelig, bredt anlagt og godt planlagt designkonkurranse for noe så viktig som statsborgernes nye pass og ID-kort. Godt planlagte designkonkurranser med tydelige rammer og rettferdige konkurransevilkår, skaper gode resultater. Det er også en flott gest av Politidirektoratet og Kripos å gjennomføre en utstilling i den hensikt å vise konkurranseutkastene frem for et bredt publikum. Det gir publikum muligheten til å danne seg et inntrykk av de innsende bidragene, sette seg inn i juryens og oppdragsgivers beslutning, og gjøre seg opp en selvstendig mening om de nye passene og ID-kortene, sier Martin Biehl.

De fem deltakere som ble valgt ut til å levere bidrag til konkurransen finalerunde var Anti Inc, Design Enzo Finger Design / Kjetil Falkum Løvik / Work in Progress, Miksmaster Creative, Neue Design Studio og Tank Design.

Utstillingen står til 22. mars.

Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo

Åpningstider
man-fre: 9-16
lør-søn 12-16

Faglig frokost

Fredag 13. mars ønsker Norsk design- og arkitektursenter og Grafill velkommen til Faglig frokost med tema Det norske landskap – nye norske pass. Meld deg på og møt politiinspektør John Kristian Thoresen i Politidirektoratet, rådgiver Monica Thuv i Kripos, og Lars Håvard Dahlstrøm, kreativ leder i Neue Design Studio, byrået som skal designe de nye passene.

NB: Frokostmøtet er flyttet til Astrup Fernley Museet