| Grafill R21
Mg 8708

TypoGraphic - siste utstillingsuke


Faget typografi omfatter lesbarhet, form, innhold og tekniske kvaliteter som valg av skriftsnitt, grader, vekter, satsbredder og linjeavstand. Vi har en oppfatning av hva som regnes for å være god typografi og hva som oppfattes som dårlig typografi, og dette setter vi inn i passende formater, med riktig formgivning, farger og layouter som fomidler budskap.

Men hva skjer hvis man stripper en layout ned til kun typografien? Hvor mye av et budskap formidler egentlig det typogafiske valget?

TypoGraphic er en utstilling som leker seg med typografiske normer og regler, som flytter barrierer og utforsker typografiens effekt og formessige kommunikasjonsstyrke. Ved å invitere et knippe dyktige designere, illustratører og typografer ønsker vi å skape en spennende, illustrerende og eksperimenterende utstilling med typografiske løsninger som formidler tekstens innhold gjennom sitt design.

Colophon, Renate Thor, karlssonwilker, Werksemd, Kesselskramer, White Studios, David Carson, Muokkaa, Skurktur, Minsk, Uglylogo, Elmer Stefan og 20 til har fått hvert sitt adjektiv å visualisere.

Utstillingsperiode 20. mai til 5. juni.

Åpning:
Sted: Grafill, Rosenkrantz gate 21, Oslo
Dato: Onsdag 20. mai
Tid: 18.00

Åpningstider:
Man-Fre: 9.00-16.00
Lør-Søn: 12.00-16.00 (stengt pinsehelgen)