| Grafill R21
2500 1500

Omvisning: Times New Roman — only newer

Onsdag 26. september er siste åpningsdag for utstillingen Times New Roman – only newer i Grafill R21. Kom innom for en guidet omvisning mellom klokka 9 og 15 alle dager (14-16 onsdag). Utstillingen dokumenterer prosessen med å tegne en ny norsk skrifttype for brødtekst (det finnes bare en håndfull slike her til lands), og dedikerer rikelig med plass til feilstegene. Fra de første skissene følger man prosessen på nært hold gjennom hundrevis av skjermbilder, kommentarer, trykkeprøver og håndskisser.

2500 1500

En prosessutstilling av Frode Konstantin Helland

Med antikvaskriften Mu tar skriftdesigner Frode Konstantin Helland (Monokrom Skriftforlag) sikte på å utfordre et svært konservativt landskap: boktypografien. Det er en hårfin balansegang skriftdesigneren begir seg ut på. Utfordringen består i å lure leseren til å tro at bokstavene er slik de alltid har vært, samtidig som den visuelle «tonen» i teksten er ny.

Skriften er ikke fullført, men det er heller ikke poenget: Gjennom utstillingens, og dens tilhørende nettside, inviteres nemlig betrakteren direkte inn i prosessens siste ledd med rødpenn og merkelapper. Prosessen frem mot ferdig produkt kan følges på tnr-on.com.

Utstillingsåpning 6. september kl 18.00.
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Åpningstider utstilling:
man-fre 9-17
lør-søn 12-16

Utstillingen er kveldsåpen til klokka 21.00 under Oslo Kulturnatt, fredag 14. september, da har du mulighet for en guidet visning med utstiller Frode Konstantin Helland: facebook.com/event

Adresse:
Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, Oslo

Siste åpningsdag er onsdag 26. september.

Facebook-event