| Bergen

ReAnima internasjonale animasjonsfilmfestival i Bergen

ReAnima internasjonale animasjonsfilmfestival finner sted på Bergen Offentlige Bibliotek og Fakultet for Kunst, Musikk og Design fra 20 - 23. september.

Til årets internasjonale konkurranse kom det over 700 animerte kortfilmer fra hele verden. I løpet av festivalen vises de beste bidragene og det kåres vinnere innen ulike kategorier. Det blir visning av de beste kortfilmene fra Volda Festival, Fredrikstad Festival, Turku Festival (Finland) og Opla Festival (Polen). De internasjonale festivaldirektørene er gjester på festivalen.

Spillefilmene på festivalen er «Un Homme est Mort», en sterk film som tar opp arbeideres rettigheter, familiefilmen «Ana & Bruno» som tar opp psykisk sykdom på en fantasifull måte og den nye familiefilmen «Kutoppen», laget av Qvisten Studios. Det blir en utendørs førpremiere på «Kutoppen» for hele familien. I forbindelse med førpremieren blir det historisk tilbakeblikk på filmene laget av Qvisten Studios, det største animasjonsstudioet i Norge.

Fredrik Rysjedal vil holde den prisbelønte forestillingen sin «Close, Closer, Closest». Den inneholder animasjon og performance-kunst på et høyt nivå.

På festivalen blir det kortfilmer og kunstutstilling laget av kunstnere og designere ved Fakultet for kunst, musikk og design i Bergen og Kunsthøgskolen i Oslo. På utstillingsåpningen blir det performance.De bidrar også med utendørs animasjonsforestilling vist på veggen til Bergen Offentlige Bibliotek.

I samarbeid med Raftostiftelsen blir det debatt med kortfilmer som setter fokus på og fremmer menneskerettigheter. I panelet blir det eksperter på menneskerettigheter og kunst.

Animatøren Thiago Calçado vil holde forelesning om hans erfaringer som stop motion animatør som blant annet har arbeidet på «Isle of Dogs».

For barn blir det animasjonsworkshop hvor de kan lære å lage animasjonsfilm. Denne gøye workshopen går over to dager, og barna får mulighet til å vise filmene sine på festivalen. Bergen Kulturskole bidrar med forestilling, med live animasjon og musikk, og visning av kortfilmer. Det blir visning av de beste barnefilmene fra festivalens internasjonale kortfilm-konkurranse og et eget kortfilmprogram for barn.

Sist men ikke minst blir det festivalfester med god stemning.

Festivalen er gratis.

reanimafestival.net