| Tromsø 19:00 – 21:00
NEW verpriced grafill no

Grafill Tromsø: Overpriced foredrag

Eva Abdulina og Aigars Mamis er partnere i Overpriced og kommer for å snakke om prinsippene som har vært formende for hvordan de tenker om design i deres praksis.

NEW verpriced grafill no

Designstudioet Overpriced åpnet dørene i 2015, og har knyttet til seg noen av Latvias mest talentfulle kreative. Noen av dem er illustratøren Roberts Rūrāns og skriftdesigneren Eva Abdulina, og de når nå enda bredere gjennom deres nyeste prosjekt Poor Latvian. Her bruker de designfaget til å bygge en bro mellom akademikere og håndverkere. I dette spennet utforskes idéer om hva design kan bety for en latvisk kontekst.
 
Studioet er plassert i et land i både Øst- og Nord-Europa. Det kommer an på hvilket kart du ser på. Landet befinner seg på grensen til Russland, men er medlem av EU. På grunn av den sosiopolitiske konteksten er de under tung både russisk, europeisk og amerikansk innflytelse. Her i dette veikrysset har Overpriced gjort identiteter for alt fra Baltikums største kommersielle TV-kanal – TV3 – til Rigas bystyre. De har ledet animasjonsprosjekter for Nato, og de har gjort skilting for både nabolagsbakerier og Latvias største samtidskunstsamling Zuzeum.
 
Foredraget holdes på engelsk.

Program
19.00 Foredraget starter
19.30 Liten Q&A etter foredraget estimert avslutter
20.00 Mingling

Priser og påmelding
Foredraget er åpent for alle, gratis.
Påmelding

Mandag 27. november 2023
Kl. 19.00-21.00
Brewyard Brewpub, Nordøstpassasjen 33, 9008 Tromsø