| Oslo
Ocx 2017 1000

Oslo Comics Expo (9.-10.06)


Velkommen til Oslo Comics Expo 2017
9. og 10. juni på Serieteket, Deichmanske bibliotek Grünerløkka
Schous plass 10, Oslo

Ocx 2017 1000

Oslo Comics Expo (OCX) er årets viktigste møtested for deg som har lyst til å bli bedre kjent med det beste som finnes av norske og utenlandske tegneserier. I landets eldste biblioteksbygg Deichman Grünerløkka og utenfor på Schous plass vil du få unike kulturopplevelser som alle har den niende kunstart – tegneserier – i sentrum.

OCX har som mål å formidle den enorme bredden som i dag finnes på tegneseriefeltet til et publikum bestående av nye og gamle lesere, samlere, amatørtegnere, profesjonelle tegneserieskapere og kulturinteresserte mennesker som kanskje ikke har lest så mye tegneserier, men som er nysgjerrige på hva som rører seg.

Gjennom sceneintervjuer, presentasjoner, utstillinger, quiz, fester, signeringer, panelsamtaler og prisutdelinger vil du bli kjent med årets gjester. Selve hjertet av OCX er likevel markedsplassen ute på Schous plass. Her finner du alt som kan krype og gå av tegneserieskapere som vil vise frem sine ferske tegneserier samt bokhandlere, forlag, bruktbutikker, gallerier, skoler og andre aktører.

Årets tegneserie 2017 kåres under festivalen
Avistegner Siri Dokken deler ut prisen Årets tegneserie, fredag 9. juni klokka 19.00. Prisen ble delt ut for første gang i fjor. Deichmanske bibliotek/Serieteket, Tronsmo bokhandel og Grafill står bak denne tegneserieprisen.

Torsdag 8. juni klokka 20.00 arrangerer Grafill Tegneserie paneldiskusjon om de fem nominerte. Denne samtalen finner også sted på Deichmanske bibliotek Grünerløkka.

De nominerte i 2017 er:

Grosz av Lars Fiske
En kunstnerbiografi om den radikale tyske tegneren og maleren George Grosz. Fiske var også nominert i fjor for Automobilfabrikken Fiske.

Mellom planeter av Sigbjørn Lilleeng
En science fiction-historie om en reise mellom planeter og inn i et formørket sinn.

Moderator av Flu Hartberg
En postapokalyptisk fortelling om heltemot, politikk, religion, teknologi og Bjarne Melgaard.

I’m a Girl, It’s Fantastic av Ida Neverdahl
En samling tegneserienoveller hvor virkelighet og fantasi blandes sammen til øyeblikksbilder fra serieskaperens egen verden.

Ungdomsskolen av Anders N. Kvammen
En selvbiografisk ungdomsskildring om tilhørighet, sorg og styrke. Ungdomsskolen vant Brageprisen 2016 i kategorien barne- og ungdomsbøker.
 

Er du glad i tegneserier, eller bare har lyst til å komme i god stemning, ta turen til Grünerløkka disse dagene i juni. Hele festivalen er gratis og åpen for alle!