| Webinar 18:00 – 19:30

KHiO webinar: Satiretegning under Trump

Interessert i satirens vilkår i USA, eller i tegning som verktøy for samfunnsendring? Velkommen til KHiOs webinar med den beryktede Mr. Fish på tirsdag!

Mr. Fish er kunstnernavnet til Dwayne Booth, en beryktet og berømt satiretegner og skribent som har dekket amerikansk politikk i 25 år. Mr. Fish er en kompromissløs kritiker av dobbeltmoral, krigsretorikk og maktmisbruk, og arbeidene hans oppleves som kontroversielle i USA.

I lys av det kommende valget har avdeling design ved KHiO invitert ham til en online-samtale om vilkårene for visuell satire i USA og hans mangeårige arbeid med å utfordre og konfrontere både offentligheten og vekslende politiske administrasjoner. Erle Marie Sørheim er en norsk journalist og forfatter. Hun er medgrunnlegger av empirix.no, et nettmagasin for tegneseriekritikk og arbeider nå med en bok om satiretegningens historie - og framtid.

Webinaret blir holdt på engelsk.

Meld deg på her.

Etter påmelding vil man motta en lenke til Pablo Bryants dokumentarfilm om Mr. Fish — spandert av Fritt Ord. Filmen har mottatt et titalls priser og følger tegneren, som har utfordret alle sittende administrasjoner i USA de siste 25 årene. Den viser også situasjonen for amerikanske satiretegnere, som har fått et stadig trangere handlingsrom.

Ser du filmen før seminaret, har du det perfekte bakteppet for samtalen.

Vert for webinaret
Siri Dokken, avd Design, KHiO.