| Grafill R21

MVM-utstilling: HYBRIDO


Magnus Voll Mathiassen: Kynisk og romantisk, kommersiell og personlig
Grafill R21
12. juni - 8. august 2014

HYBRIDO

Magnus Voll Mathiassen, også kjent under aliaset MVM, stiller ut arbeid som viser både den kommersielle delen av hans virke samt personlige arbeider. Premisset for utstillingen er å vise hva som skapes når man føler man ikke får nok kunstnerisk tilfredsstillelse gjennom sitt daglige virke som designer og illustratør. Og ikke minst hvorvidt den kommersielle og "ufrie" delen av ens skapende virke påvirker det personlige og uavhengige uttrykket. Og påvirker disse motpolene hverandre?

Arbeidene som stilles ut er hovedsakelig illustrasjoner, hvor den kommersielle delen er oppdrag for kunder, eller er arbeider hvor Mathiassen har spekulert i et visuelt uttrykk skapt for å tiltrekke potensielle kunder. I den andre enden av spekteret finner man arbeid laget i fritiden og skapt uten noen form ytre påvirkning. Kanskje det er den romantiske drømmen om den frie kreative sjel som prøves å holdes ved like, noe som gjerne dør litt ut så fort man trår inn i arbeidslivets rekker?

Det utstilles arbeid fra ti år tilbake og frem til i dag. Det meste er arbeid ingen andre enn ham selv har sett.

Salgsutstilling.

Åpningstider
man-fre: 9.00-16.00

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo

Magnus Voll Mathiassen (MVM)

Magnus Voll Mathiassen (MVM), født 1979, startet opp designstudioet Grandpeople i Bergen med studievenner rett etter studiene på Kunsthøgskolen i Bergen. Grandpeople fikk stor internasjonal oppmerksomhet, men Mathiassen valgte i 2009 å forlate det kollektive til fordel for å jobbe solo. Siden den tid har han jobbet med internasjonale kunder som SonyPlaystation, ESPN Magazine, The Atlantic, L’Officiel Hommes Italia, Skype, Intel, Adidas m.fl, og artister som Rihanna, Susanne Sundfør, Truls, Rita Ora og Susanne Wallumrød. I dag bor og arbeider han i Drammen, og representeres av agenturer over hele verden; byHands(Oslo), Agent Pekka(Helsinki/Amsterdam), Tiphaine(Paris) og Hugo&Marie(New York).