| Grafill R21
Grafills julemarked 2018 (foto Jon Gorospe)

Grafills julemarked 2019

Velkommen til alternativ julehandel hos Grafill i R21, lørdag 14. og søndag 15. desember!

Grafills julemarked 2018 (foto Jon Gorospe)

Grafills julemarked 2018 (foto Jon Gorospe)

Grafills julemarked er en unik mulighet til å finne spesielle og særegne julegaver fra våre fagområder. Her vil du få mulighet til å se og kjøpe unike produkter og originaler; plakater, trykk, notatbøker, magasiner, tegneserier, fanziner, julepapir, med mer, skapt av illustratører og designere. Alt du trenger for å gjøre noen glade på julaften!

Vi spiller koselig juletoner og serverer gløgg og pepperkaker, mens du kan kose deg og kikke på alt det fine i lokalene.

Velkommen til julestemning i Grafill R21!

Gratis inngang.

Åpningstider
Lørdag 14. desember klokka 12.00-17.00
Søndag 15. desember klokka 12.00-17.00

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, 0160 Oslo

Facebook-event

Alyona Storm #

Alyona Storm, designer & illustratør bak A STORM design, bor i Oslo og lager illustrasjoner inspirert av minimalisme, geometriske former, arkitektur og natur. Hun kombinerer digital illustrasjon med originale tegninger av blekk, blyant, oljemaling, akrylmaling og akvarell. Hun jobber med illustrasjons prosjekter blant annet 'Oslo - Fjordbyen' som er på utstilling i Kafe Fjord i Norsk Maritim Museum siden sommer 2019. Produktene hennes selges i ulike butikker i Norge og utlandet.

www.astormdesign.com

@astorm_design

Ada Brzozowska #

Ada Brzozowska is a true colour enthusiast, illustrator and graphic designer. She creates rich in textures images, often playing with characters, narratives and symbols. She draws inspiration from everyday life, mysterious fauna and flora and random conversations of strangers that she loves to eavesdrop on. Originally from Poland, she is currently studying for her MA degree at Kunsthøgskolen in Oslo. She loves surprises, mistakes, hairy dogs and endless summers. If she doesn't paint or cut out tiny people out of paper, you will find her reading articles about how not to kill a plant in bad lighting conditions, so feel free to stop by and have a chat with her about one or the other.

@ada_brzozowska

Anders Kvammen #

Anders Kvammen selger risotrykk, silketrykk, originaler og plakater.

www.anderskvammen.com

Anine Hansen #

Anine Hansen er en illustratør bosatt i Hommelvik i Trønderlag. Hun jobber hovedsakelig med grafikk, hvor uttrykket ofte er lekent og noe surrealistisk. Hun finner inspirasjon i relasjoner mellom mennesker, natur og det indre følelseslivet. På julemarkedet vil du finne nummererte og signerte linosnitt, julekort, bokmerker m.m. Alt er trykket for hånd, med masse kjærlighet og oppmerksomhet på detaljer.

www.aninehansen.com

@anine.hansen

Birgitte Lindtvedt #

Birgitte Lindtvedt er grafisk designer, illustratør og utvikler av «den perfekte notatboken for designere». På markedet selger hun julekort og merkelapper med gulldetaljer, feministiske prints med foliepreg, og selvsagt; den glitrende notatboken som vil ta prosjektene dine til nye høyder.

www.birgittekl.com

@birgitte_kl

Bjørn Wad #

Bjørn Wad vil selge "Kunstnerliv - Portretter av norske samtidskunstnere" som er en norsk kunstbok på 400 sider med tekster av forfatter Anne Marit Muri og kunstportretter i sort/hvitt utført av fotograf Bjørn Wad, utgitt i august 2018. Boken er gullvinner for årets vakreste fotobok/kunstbok i 2019 ved Årets vakreste bøker 2019. Bokens fokus er både på kunstnerskapet og livsløpet til den enkelte kunstner for å komme tettere på mennesket bak kunsten. Det har ikke tidligere blitt utgitt en så omfattende dokumentarbok med livshistorier og fotoportretter av norske, nålevende billedkunstnere. På julemarkedet vil det bli anledning til å kjøpe en signert utgave av boken.

www.kunstnerliv.no

Blokk Forlag #

Blokk Forlag ble etablert i 2016 og gir ut tegneserier, fanziner og trykk. På årets julemarked selger de trykk fra forskjellige illustratører, fanziner og tidligere bokutgivelser.

www.blokkforlag.no

Børge Bredenbekk #

Børge Bredenbekk er illustratør og kunstner og driver sin egen nettbutikk. Han var i mange år medlem av kollektivet Brenneriveien. Til julemarkedet kommer 4 nye silketrykk og 3 nye letterpress trykk i mindre formater samt utvalg av eldre arbeider.

www.bredenbekk.com

Camilla Foss #

Camilla Foss er grafisk designer, illustratør og mønster (surface pattern) designer som elsker design i svart hvitt. Nå har hun slått seg løs og i tillegg til de i svart hvitt, har hun lagd produkter i farger! På julemarkedet selger hun kjøkkenhånklær, handlenett og toalettmapper samt postkort, til og fra-lapper, små notatbøker og klistremerker.

www.camillafoss.no

@camfoss

Daria Kozlova #

Daria Kozlova er en frilans illustratør og lærer som holder til i Oslo. Hun jobber med et bredt spekter av materialer og metoder, både digitalt og tradisjonelt. Daria har MA i visuell kunst fra St Petersburg Nasjonalt Universitet navngitt etter A.S. Pushkin.

www.dariakozlova.com

Elisabeth Høyer #

Elisabeth Høyer jobber for det meste med tegneserier og grafikk. Tegneserien ”Flora & Fauna” har vært på trykk i Norsk Barneblad siden 2017. I 2016 vant hun Stribefebers tegneseriekonkurranse med serien ”Landet bortenfor”. Hun bidrar også regelmessig i Norsk Tegneserieforums medlemsblad Bobla. Hun lager for tida linotrykk i svart-hvitt med motiver av dyr. Inspirasjonen henter hun blant annet fra naturen, folklore og egen barndom, ispedd en solid dose fantasi. På julemarkedet kan du kjøpe tegneseriefanziner, linotrykk, kort og plakater.

www.elisabethhoyer.no

Emily Sørensen og Hege M. Haugan #

Emily Sørensen og Hege M. Haugan er to tegneserieskapere i tjueårene som er bosatt i Oslo. For tiden bor de sammen og jobber aktivt med egne prosjekter, og bruker hverandre til innspill og ideer for å løfte hverandre. Hege lager virkelighetsnære tegneserier, trykk og blindetegninger i tusj og akvarell, mens Emily jobber digitalt med fantasifulle og fargerike trykk og tegneserier. Med to veldig ulike uttrykk blir lidenskapen for historiefortelling en fellesnevner. På Grafills julemarked kommer de til å selge tegneserier, trykk og julekort på delt bord.

www.emsoble.com

@kvasimenneske

Frida Strømme #

Frida Strømme er utdannet innen illustrasjon og grafisk design ved KMD i Bergen og har nå base i Oslo. På julemarkedet kan hun by på silketrykk og digitalprints som viser et lite spekter av hennes interesser og uttrykk: spøkelser, erotiske folkeeventyr, mennesker i sine fint komponerte omgivelser, mønster og dyr. Farge, tekstur og komposisjon setter stemningen i Fridas illustrasjoner som gjerne hinter til en bakenforliggende fortelling.

www.behance.net/fridastromd4f0

Frode Skaren #

Uglylogo er aliaset til illustratør, kunstner og designer Frode Skaren. Han produserer kunsttrykk i begrenset opplag – som silketrykk, letterpress og risografi, i tillegg til utvalgte originale tegninger og handlenett. Uglylogo er kjent for sine fargerike, humoristiske og sjarmerende karakterer, der man stadig kan oppdage nye detaljer i illustrasjonene hans. Alle trykkene er originalt håndtegnet og noen av disse originalene vil også være mulig å kjøpe på markedet.

@uglylogo

www.byhands.no

Ingunn C. Jensen #

Oslobasert grafisk designer som driver firmaet Jensen design. Her går det i bokdesign, infografikk og utstilllingsdesign mm. Har kontor i fellesskapet Greenhouse Oslo. I 2014 hadde hun en veldig populær utstilling med hundetegninger. Og for andre år på rad, selger hun i år sin egen kunstkalender med de firbeinte vennene sine. Nyhet i år er en egen kattekalender for katteelskere!

I tillegg kan du kjøpe kort med de sjarmerende tegningene og noen utvalgte signerte kunsttrykk!

www.jensendesign.no

@ingunnceciliejensen

Ingvild Th. Kristiansen #

Ingvild Th. Kristiansen er en Oslobasert illustratør og serieskaper som i år har debutert som barnebokillustratør med "Detektivene på Torshov" av krimforfatter Samuel Bjørk. Hun holder seg stort sett til digitale medier når hun arbeider, men innemellom slår hun til med linotrykk som hun kommer til å ha med seg på årets marked. Det blir også mulig å finne hennes tegneseriedebut "Følgesvenn" hun også har laget tidligere i år.

@keflingur

Jane Zimmermann #

As a professional illustrator and artist Jane have lived and worked in Germany, Hong Kong and New Zealand before settling in beautiful Oslo, where she is based now. Her illustration and arts are often influenced by her love for quirky characters, as well as the beauty of our natural environment and all the wonderful species that inhabit it. Jane's main tools include pencils and watercolour and computer and artpad for digital works. Her handcrafted works and prints are regularly featured in exhibitions and sold in arts stores, and she frequently develop and illustrate characters for children’s books, restaurants, museum spaces and more for clients and publishers from around the world.

www.pixiepencil.com

www.janesnation.com

@janesnation_

Johanna Warberg #

Johanna Warberg er frilans illustratør og bachelorstudent ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun startet i november 2018 å selge sine egenproduserte trykk, og interessen for det hun har laget vokste raskt. I løpet av et knapt år klarte hun å selge over 900 prints (og andre arbeider) til folk i alle aldre rundt om i hele Norge. I tillegg har hun illustrert for Musikkfest Stavanger, Stavanger Aftenblad/BYAS, Sølvberget m.m. Tegningene hennes har en naiv og leken strek, med sterke farger og kontraster. De er både humoristiske og dekorative, med et pop art-preg. På julemarkedet får du kjøpt signerte trykk (A4-A1), julekort, mobildeksler, skulpturer og øredobber.

www.sosialantenne.no

@sosialantenne

Kjersti Johanne Barli #

Kjersti Johanne Barli er illustratør og kunsthåndverker. Hun selger trykk og keramikkprodukter. Trykkene varierer i størrelse fra A4 til 50x70 cm, og hun har trykk som egner seg både til barnerommet og stueveggen. Hun er veldig glad i å tegne dyr, fjell og troll, temaer som går igjen i flere av trykkene hun selger. I tillegg til trykk selger Kjersti Johanne også «krukketroll» – små keramikkskåler med sure ansikter. De har form både som blomsterkrukker, skåler og sausenebb. Krukketrollene er morsomme å så karse i, da får de en finfin sveis!

www.kjerstibarli.com

Laila Tryggeset #

Laila Tryggeset, alias Nonsar, er en illustratør bosatt i Oslo. Hun jobber i et lite reklamebyrå, New Work, som designer, illustratør og animatør. Hun har som frilanser illustrert for kunder som Dagens Næringsliv, Flybussen og Tine.

Hun selger illustrasjoner i giclee-trykk, julegavepapir og julekort.

www.nonsar.no

@nonsar

Lars Huse #

Arbeidet til Lars er en treenighet bestående av illustrasjon, øl og kaffe i en stadig skiftende balanse. Alt dette til et soundtrack av blytung musikk. Han er ekstrem i sin detaljfokuserte tilnærming og liker å holde seg godt informert. Forvent nerding på et høyt nivå, vitser som ikke er morsomme samt kompromissløs øl, kaffe og illustrasjon. Lars ser av og til litt for mye film og låner ofte sitater som han setter i ny kontekst. Om du og er en nerd som setter pris på det gode liv sees vi på julemarked.

@illustrationandcoffee

Linda Heggen #

Linda Heggen er grafisk designer og illustratør fra Oslo. Hun jobber frilans og illustrerer til magasiner og animasjonsfilm. Linda selger søte print og postkort i fargerik og leken stil som passer for både barn og voksne. Motivet er planter, planeter, mange snille og noen litt sinte dyr. I tillegg vil hun selge egendesignede dyreputer fra interiørprosjektet Revestreker.

www.lindaheggen.no

Mariell Fotland #

Mariell Fotland er en illustratør og animatør bosatt på Sunnmøre. Som illustratør jobber hun mest med akvarell og har spesialisert seg på fugler. På årets marked selger hun postkort, plakater og originaler av fuglene sine.

www.mariellfotland.com

@mariell.art

Oda Valle #

Oda Valle stiller med diverse originaler, prints, julekort, og annet kult julestæsj til årets julemarked. Hun har jobbet som illustratør siden 2008 og liker best å tegne mennesker, dyr, hus, bygg, portretter, og objekter fra det hverdagslige liv.

@ odatheillustrator

Pia Henriksen #

Pia er moteillustratør. Blekk, folk og form - det er best!

@pia.henrik

Reidar Gjørven #

Reidar Gjørven er illustratør og grafisk designer med bokforsider som spesialfelt.

Reidar er mangeårig AD i Aschehoug, så designsjef i Cappelen, og deretter eget designbyrå. Han har illustrert barnebøkene BESTEMORS BOK og BESTEFARS BOK, og boken EVIG IS som fokuserer på klimaendringene, og de norske isbreene som blir borte. Bøkene – og diverse digital grafikk – vil være tilgjengelig på julemarkedet i begrenset opplag.

Illustrasjonene i EVIG IS har vært utstilt i flere gallerier som digital grafikk og malerier, og det er også produsert glassfat, postkort og T-skjorter i denne serien. Glassfatene er utsolgt, men noen av postkortene blir med på julemarkedet.

www.gjorven.no

Richard Chlaszczak #

Letters, gold, glass - and Moomin! One off lettering designs, all handmade, painted and gilded, accompanied by licensed, hand made Moomin glass art.

www.skiltmaler.no

Roy Halvor Frimanslund #

Kuriosart selger hånlagede reflekser og både håndlagede og trykte gratulasjonskort, postkort og polaroid-kort. Malerier av norske landskap, dyr og leker. Samt et utvalg av spennende opptrykk av antikke plansjer og kart. Kuriosart er sammensatt av flere designere og kunstnere som sammen deltar aktivt på markeder i Oslo.

www.etsy.com/shop/Kuriosart

www.kuriosart.no