| Stavanger

Grafill Stavanger: Printmaking & Bokbinding med Cecilie Maurud Barstad

Cecilie Maurud Barstad fra Gilles & Cecilie Studio skal holde et 2 dagers kurs/ workshop i printmaking og bokbinding. Helt siden Cecilie ble introdusert til bookbinding og trykking da hun gikk på Central Saint Martins har hun elsket håndverket og undervist studenter og designere i å lage skissebøker, portfoliobokser, presentasjoner, fanziner, med mer.

Gilles og Cecilie bruker skissebøker daglig og veldig ofte er det bøker de har laget selv der man kan velge papir, farge, omslag, tykkelse etter hva slags arbeid man skal gjøre. Vi bruker det i den kreative prosessen, til tegning, som reisedagbok eller til å binde sammen kundepresentasjoner eller pitcher. I februar holder Cecilie 2 dagers workshop der vi starter den første dagen med enkle trykketeknikker. Deltakere tar med seg ideer og skisser til en serie tegninger, mønster eller et format. Vi trykker om dette som dagen etter kan bli del av en skissebok som forsats og baksats, en bok med trykt innhold.

BOKBINDING:
Cecilie viser frem hvordan man bretter, syr fransk søm, binder inn med hardt omslag. Deltakere velger type papir og omslag. Det er tid for å lage 2 bøker samtidig hvis man vil, eller man kan konsentrere seg om å lage 1. Det er litt individuelt, noen jobber veldig raskt og har kanskje litt erfaring fra før, mens andre kan det være helt nytt.

PRINTMAKING:
Vi kan jobbe med linografi, monoprint og silketrykk. Cecilie viser hvordan vi legger opp Designet slik at det kan brettes og bindes til bok på dag nummer 2. Det er best å komme forberedt, ha med seg en ide over hva man har lyst til å lage. Ta med skisser, tegninger, inspirasjon. Det vil være tid til å utvikle ide og tegning på begynnelsen av dagen.

DATO:
Lørdag 2. feb.: 10:00 - 17:00
Søndag 3. feb.: 11:00 - 17:00

PRIS:
3000,-
2500,- for Grafill medlemer og student

Påmelding: post@toutrykk.no