| Haugesund 10:00 – 18:00

Grafill Haugalandet: Workshop papirmarmorering

Grafill Haugalandet holder to workshops i papirmarmorering lørdag 25. november. Det ene for A-mennesker kl 10:00-13:30 og det andre for B-mennesker kl 14:30-18:00. Etter den siste workshopen inviterer vi de som vil til noen glass og en hyggelig prat om marmorering eller annet faglig. 

En praktisk workshop som gir en rask innføring i marmorering, med fokus på eksperimentering og utprøving. Det tar mange år å lære seg marmorering så denne dagen vil gi deg grunnkunnskapen og inspirasjonen du trenger for å begynne på egenhånd. Ta på deg klær som liker malingssøl. 

Papirmarmorering går ut på å legge farge i et vannbad og hente opp fargen med et papir. Vannbadet har som regel fått tilsatt et fortykningsmiddel som gjør at fargene ikke flyter ukontrollert rundt. Dette gir utøveren muligheten til å lage mønster i fargen feks med en rake. Marmorert papir er mest kjent fra bokomslag og forsatspapir i eldre bøker, men har også vært brukt til å dekorere innsiden av bokser, pakke inn medisiner, som bilder på veggen og som tapet.

Marmorert papir har sin historie i øst asia, sentralasia og den islamske verden, europa og USA. Suminagashi eller «flytende blekk» er marmorering av papir med vann og blekk for å forvandle det til noe levende og fargerik. Det oppsto i Japan så tidlig som det 12. århundre.

Apen Apen er en prosjektgruppe etablert av Thomas Kjellberg, Mats Omland og Steinar Borø i 2011. De tre møttes på ved masterstudiet i design ved Kunsthøgskolen i Oslo, og gruppen ble dannet for å ha en uavhengig designpraksis med fokus på eksperimentering og læring etter endt studie. Prosjektene er forsknings- og håndverksbasert kritisk design, hvor fellesnevneren er visuelle mønstre. Prosjektene ender i et konkret resultat, som for eksempel utstillingen «Marmorert – «Kunsten å male på vann». Mer om Apen Apen her: http://www.apenapen.org

Pris
Grafill-medlem kr 300. Ikke medlem kr 500.
Alt materiell er dekket i prisen og kunsten en lager selv under workshopen for du med deg hjem. Det blir servert deilig linsesuppe med brød fra Matbaren Brakstad. Dette er også inkludert i prisen.

Dato
Lørdag 25. november klokken 10:00-13:30 og kl 14:30-18:00.
Haraldsgata 159 (Iversen Skogen reklamebyrå)

Kjøp billetter her