| Bergen

Grafill Bergen: Workshop i silketrykk med Ciara Phillips og Hedvig Thorkildsen

Grafill Bergen i samarbeid med Foreningen Trykkeriet inviterer medlemmer til en eksklusiv workshop i silketrykk med en av verdens mest respekterte utøvere i grenselandet kunst, design og aktivisme.

Process It: A two-day screen printing session with Ciara Phillips and Hedvig Thorkildsen
Trykkeriet, Fjøsangerveien 70 A
August 25th and 26th from 11 a.m - 3 p.m

PRICE: kr 2000,- for members of Grafill Bergen and VISP, kr 3350,- for non-members

SIGN UP: contact@trykkerietbergen.no

Grafill Bergen i samarbeid med Foreningen Trykkeriet inviterer medlemmer til en eksklusiv workshop i silketrykk med en av verdens mest repekterte utøvere i grenselandet kunst, design og aktivisme. I en workshop med plass til 12 deltakere har Grafill fått reservert plass til seks medlemmer. Det til en sterkt sponset deltakeravgift. Dette blir en begivenhet og vi håper våre medlemmer kjenner sin besøkelsestid! Førstemann/kvinne til mølla!

Ciara Phillips sin praksis er hovedsakelig trykkbasert – eksperimentell og utprøvende. Gallerier og egnete lokaler blir gjort om til funksjonelle studio og trykkerier der hun inviterer et mangfold av mennesker og grupper til å delta i prosjektene. Historiske referanser der politisk og sosial aktivisme er formidlet gjennom ulike trykkteknikker står sentralt i aarbeidene hennes. Phillips undersøker aktivt mulighetene og kapasiteten trykking har til å forene folk i sin søken etter et formål eller en ide. Arbeidene hennes har referanser til kollektiver som See Red Women's Workshop og Chicago Women's Graphics Collective. De pedagogiske metodene til den amerikanske kunstneren og læreren Corita Kent (1918–86) anvendes blant annet i workshopene hennes.

I 2014 ble Ciara Phillips nominert til Turnerprisen for Workshop-2010 ongoing. Ciara bryter med den konvensjonelle oppfatningen av den offentlige kunstinstitusjonen, hvor publikum forventer å se en ferdig utstilling i stedet for produksjon. Sammensmeltingen av studioet og galleriet skaper en ubestemmelighet hvor kunstverket forblir i flux – flytende og i stadig forandring.

Ciara Phillips er født 1976 i Ottawa, Canada. Hun bor og arbeider i Glasgow, Skottland.

Facebook-event