| Bergen 18:00 – 20:00

Grafill Bergen: MakersHub

Det oslobaserte kollektivet MakersHub skiller seg fra vanlige arkitekter og designkontorer. De ønsker å utforske hvordan man som designer kan ta et sosialt ansvar og møte dagens samfunnsutfordringer.

Grafill Bergen inviterer til foredrag med MakersHub.

Dato: Mandag 12. mars kl 18
Sted: UROM i 2. etg. på Bergen Offentlige Bibliotek

De finner sine egne prosjekter som de mener har sosiale utfordringer. Som for eksempel å renovere interiøret på et asylmottak. Deretter bruker de interiørarkitektur og designprosesser til å finne en løsning, før de setter frivillige og asylsøkere eller andre marginaliserte grupper i sving med å bygge og male. Dette bidrar til å skape et mer inkluderende miljø og er med på å bekjempe beboernes ofte påtvungne passivitet.

Dette bidro i fjor til at MakersHub vant den største utmerkelsen innen norsk design og arkitektur: DOGA Hedersmerket.

MakersHub bruker selve designprosessen, det å jobbe på tvers av profesjoner og kulturer, til å fremme forståelse og integrering. Å dele et mål og jobbe sammen for å nå det, er bra for inkludering og psykososialt velvære. Med dette viser de at interiørarkitektur kan brukes i samfunnsnyttig arbeid, som for eksempel å hjelpe asylsøkere og andre marginaliserte grupper til en bedre hverdag.

Vi har invitert Else Abrahamsen, Interiørarkitekt MNIL og grunnlegger av MakersHub, til å fortelle oss mer om dette.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

www.makershuboslo.com

Facebook-event