| UROM, Bergen Offentlige Bibliotek 18:00 – 20:00

Grafill Bergen: Foredrag Octavo Redux / Hamish Muir

Octavo, International Journal of Typography, ble utgitt mellom 1986 og 1992. Det har lenge vært uoppnåelig. Inntil nå.

13. februar ønsker vi velkommen til årets første arrangement i regi av Grafill Bergen! (Dette var det arrangementet vi dessverre måtte avlyse i fjor høst).

8vo, designstudio bestående av Mark Holt og Hamish Muir var et av de mest særpregete studioene på sent åttitall/tidlig nittitall. Octavo var et av prosjektene deres. Et magasin som kom ut i åtte utgaver – alle på 16 sider og i A4 format. Et magasin som utelukkende baserte seg på typografiske virkemidler bygget opp rundt en kompleks gridbasert layout.

Hamish Muir kommer til Grafill Bergen og forteller blant annet om 8vo og Octavo og hele prosessen rundt redigering, utforming og produksjon av Octavo. 

Hamish Muir driver i dag desigstudioet MuirMcNeil sammen med Paul McNeil. Hovedengasjementet deres er utvikling av gridbaserte fonter gjennom parametriske designsystemer. Det minimalistiske versus the komplekse. 

Nå gjenutgis de åtte utgivelsene av Octavo i bokform – Octavo Redux. Alt nøyaktig gjenskapt fra de opprinnelige analoge originalene. En tidkrevende og komplisert prosess som skal gjensape samme tekniske kvalitet som i de opprinnelige utgivelsene. Octavo Redux inneholder alle omslag og oppslag fra hvert originaltrykket utgave av Octavo, gjengitt i faktisk størrelse (1:1), i full RGB-spektrum Kaleido® japansk blekk.

Boken dokumenterer omslag og oppslag fra de fullskala arbeidsprototyper laget av 8vo under designprosessen for hver utgave av Octavo. Syv nummer på papir og et åttende i digitalt format. Den beryktede åttende utgaven av Octavo (den «interaktive» CD-ROM) er også dokumentert, inkludert emballasjen, samt innholdet i seg selv gjennom et utvalg av skjermbilder i faktisk størrelse (640 × 480 piksler).

I Octavos ånd er det mange produksjonsoverraskelser for for leseren i Octavo Redux. Boken ble nettopp ferdigstilt og Grafill Bergen har kjøpt inn en del eksemplarer som noen heldige Grafill-medlemmer har mulighet til å vinne!!

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte!

Facebook-event - meld deg på her

http://www.muirmcneil.com/p...
https://www.kickstarter.com...