| Grafill R21 18:00 – 21:00

Box i Boks


For nøyaktig ett år siden la Ane Thon Knutsen og Linn Horntvedt i Fellesverkstedet ut på oppdagelsesferd til sitt nærmeste printmekka - Storbritannia. I løpet av 2 uker besøkte de over 30 forskjellige kunstnere, designere, verksteder, utstillinger og skoler. Målet med reisen var å utvikle deres faglige kompetanse innen trykk og å få et overblikk over hva som rører seg ute i den store verden. De ble mottatt med åpne armer hvor enn de dro, og ønsket om å dele kunnskap og ressurser var overveldende. Dette gav håp hos idealister som disse to.

I kjølvannet av begeistringen ønsket de å invitere en liten håndfull av menneskene de traff underveis til å bli med på en utstilling. Formatet var en boks de fikk tilsendt i posten som mottakerne fikk lov til å fylle med noe som representerer deres verksted eller kunstneriske virke. Utstillingen av boksene finner sted i R21 hos Grafill , og har fått navnet «BOX I BOKS»

Utstillere av bokser:
Catherine Dixon - Central Saint Martins - London
Edwin Pickstone - The Glasgow School of Art - Glasgow
Ian Gabb - Royal College of Art - London
Lydia Brownlee & Emer Tumilty - Color Hotel Studio - Glasgow
Matthew Walkerdine - The Good Press - Glasgow
Susan Vera Clarke - East London Printmakers - London

For å spre det glade budskap har Ane og Linn denne uken invitert til workshops og foredrag om silketrykk, letterpress og bokbinding i Grafill R21. Her har også grafisk designer og professor i boktrykk Edwin Pickstone og bokbinder Johan Solberg har bidratt og delt sin kunnskap.

Resultatene fra ukens workshops er bundet sammen til katalogen «Kollektivt trøkk».

Grafill, Rosenkrantz gate 21, Oslo
Boks-utstillingen står til 29. april.

Velkommen!