| Arendal

Arendalsuka: Ideologi i praksis - Kunstnernettverkets paneldebatt

Også i år har Kunstnernettverket samlet politikere til panledebatt. Arendalsuka arrangeres hvert år i uke 33, og alle arrangementer som inngår i Arendalsukas program er åpne for alle og gratis å delta på.

Arendalsuka 2017, Politisk gate (foto Mona Hauglid)

Tirsdag 14. august klokka 18:00 - 19:30
Bakgården, Arendal

Hvilken ideologi ligger til grunn for det enkelte partis kulturpolitikk? Og hva er målet med kulturpolitikken? Hvem har ansvaret for kunsten i kulturpolitikken? Er det staten, kommunen, fagmiljøer, markedet eller enkeltmennesket? Ulike ideologier gir ulike svar på disse spørsmålene, men hvordan skal ideologiene praktiseres? Vi spør politikerne. Sentrale politikere inviteres til debatt med kunstnere fra Kunstnernettverket.

Debattleder: Veslemøy Østrem

Etter debatten byr Bakgården på gratiskonsert med Oslo Strykekvartett.

Kunstnernettverket samler 20 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge. Samlet har disse forbundene om lag 29 000 medlemmer. Nettverket er et forum for landets kunstnerorganisasjoner, og et sted hvor organisasjonene kan søke alliansepartnere i ulike saker. Kunstnernettverket arbeider med kunstnerpolitikk, med spesiell vekt på kunstneres inntektsforhold, sosiale rettigheter, stipend, vederlag og opphavsrett. Nettverket ble etablert i 2011.

Arendalsuka skal være en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Arendalsuka er partipolitisk uavhengig, og har som mål å styrke troen på politikk og politisk debatt. Arendalsuka vil på denne måten bidra til å styrke kraften i vårt levende demokrati.

Facebook-event

Program Arendalsuka 2018