Skrifttype basert på historiske synsprøveplansjer

ANTI Hamar har utviklet en gratis font basert på historiske synstester. Optician Sans er basert på synsprøveplansjer sett av millioner av mennesker verden over. Nå kan du lage dine egne synstester!

Alphabet

Den tradisjonelle synsprøvetesten har eksistert i over hundre år og blitt sett av millioner av mennesker verden over. Den første standardiserte plansjen ble utviklet av Hermann Snellen i 1862, før Louise Sloan videreutviklet en forbedret versjon i 1959. Og det er nettopp disse bokstavene du kan se i dag når du besøker en optiker og får testet synet på en LogMAR-plansje, som ble utviklet av National Vision Research Institute of Australia. Men helt siden Sloan-bokstavenes opprinnelse har de kun bestått av 10 bokstaver.

Basert på de 10 historiske Sloan-bokstavene har ANTI videreutviklet et komplett alfabet, inkludert tall og spesialtegn. Hver enkelt bokstav er finpusset og optimalisert, samtidig som de holdt seg tro til de historiske formene og prinsippene som ligger bak de originale bokstavene. NRK har testet fonten og den er anbefalt av Principal designer i Adobe, Khoi Vinh.

Fonten er tilgjengelig gratis for nedlastning på optician-sans.com.