Neue leverer grafisk design til Nasjonalmuseets åpningsutstilling

Fra venstre: Behnam Farazollahi, Lars Håvard Dahlstrøm, Christin Fonn-Tømte, Janicke Sæther og Øystein Haugseth

Fra venstre: Behnam Farazollahi, Lars Håvard Dahlstrøm, Christin Fonn-Tømte, Janicke Sæther og Øystein Haugseth

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design åpner ved Rådhusplassen i Oslo våren 2021, og etter en anbudskonkurranse har Neue Design Studio vunnet det prestisjefulle oppdraget med å levere designtjenester til åpningsutstillingen.

- Det nye Nasjonalmuseet kommer til å sette et tydelig preg på kulturåret 2021, og åpningsutstillingen vil være med på å sette tonen for hele det nye museet, derfor er det klart vi gleder oss til å bidra med strategi- og designkompetanse. Vi er et byrå som jobber mye med kulturfeltet, så derfor føles det helt spesielt å få muligheten til å jobbe med en av landets største og viktigste merkevarer innen kultur, sier Behnam Farazollahi i Neue Design Studio.

Neue har lang erfaring fra å jobbe med toneangivende kulturaktører, og har blant annet stått for fornyelsen av Dansens Hus, Oslo Filharmoniske Orkester, Vigelandsmuseet og Stormen kulturhus i Bodø de senere årene. Men, byrået som nå teller 10 personer har kunder i hele aksen mellom kultur og kapital, og jobber kontinuerlig for å knytte kompetanse fra kulturaktører til hel-kommersielle aktører, og vice versa. Noe som ofte resulterer i unik kunnskapsoverføring.

- I Neue fant vi et designmiljø som passer dette prosjektet. De har relevant erfaring og god strategisk kompetanse. Neue viser i tillegg den nødvendige forståelsen av hvordan man jobber med yngre målgrupper - og samtidig fremstå relevant for et større publikum. Vi ser frem til å samarbeide om å skape gode rammer for åpningsutstillingen, sier prosjektleder Christin Fonn-Tømte.

www.neue.no