Multiply in Pstereo

På årets Pstereofestival i Trondheim, har Multiply Illustrasjonsagentur fått en egen scene med frie tøyler til å kommunisere med publikum.

— Festival dreier seg om et mangfold i opplevelser, og vi ønsker at publikum skal oppleve noe nytt. Som i musikken, handler det om å skape reaksjoner i øyeblikket, sier festivalsjef Bård Flikke.

 Prosjektet kan sies å være i brytningspunktet mellom illustrasjon og kunst, uten at illustrasjonsagent Kristin Tiller ser noe problem i det: «Musikk og visuell kommunikasjon har alltid hatt en kobling. Artistene har uttrykt seg visuelt i møte med publikum, og har brukt alt fra grafiske designere og illustratører til klesdesignere og scenografer. Lyd blir fulgt av bilde.» I dette prosjektet har Ashkan Honarvar jobbet med musikkspekteret i en hel festival og visualisert det. «Med så åpne rammer som vi fikk, ville jeg lage en kobling til musikken. Jeg brukte årets line-up som inspirasjonskilde og tolket summen av den visuelt. Spill-listen med alle artistene var på under hele prosessen.», sier Honarvar.

 Små detaljer i storformat

Resultatet er collager av ansikter som vokser opp av grunnen på festivalområdet. Hvert element har så blitt forstørret i opptil 3 meters høyde og lagvis montert for å skape dybde. «Vanligvis jobber jeg i små formater», sier Honarvar, «og begynnelsen på dette prosjektet var likt alle andre prosjekter jeg jobber på. Sluttresultatet, på den andre siden, var det både overraskende og tilfredsstillende, for da fikk jeg se det skulpturelle ved collagene.» 

Den kreative bransjen er godt vant med å jobbe mot kundens behov, noe som har vært en styrke for agenturet i dette prosjektet. Det har i aller høyeste grad vært et lagarbeid, hvor flere fra agenturet har bidratt fra idéfasen til ferdiggjøring, selv om Ashkan Honarvar har stått for uttrykket. «Multiply har vist en sterk forståelse for hvilket format en festival er. Man må rope høyere enn vanlig og kjempe om oppmerksomheten til publikum. Der har de absolutt vært bidragsyter til helheten av festivalen.» sier festivalsjefen.

— Det har vært så gøy å jobbe med en musikkfestival og storformat», sier Kristin Tiller fra Multiply. «Det har vært et utrolig godt samarbeid innad i agenturet. Nå har vi alle fortjent å nyte festivalen og feire at vi er i mål.

www.multiplyillustration.com