Microsoft og Bekk i designsamarbeid

Microsoft Norge flyttet i 2019 inn i nye lokaler i Bjørvika og har gjennomført et omfattende prosjekt i sitt nye Oslokontor.

Foto: Bekk

Foto: Bekk

I september åpnet Microsoft Norge dørene til Microsoft Technology Center Oslo (MTC) – et samarbeidssenter mellom Microsoft og bedrifter som ønsker en digital transformasjon.

– Bekk ble hentet inn fordi vi stod litt fast i å lage et unikt og engasjerende display på branding-veggen til Microsoft Technology Center. Vi ønsket å kombinere det digitale og det menneskelige, sier Kristian Heim, direktør MTC

Zinc interiørarkitekter har vært ansvarlig for interiørprosjektet i de nye lokalene, der konseptet tok utgangspunkt i beliggenheten; Bjørvika og havnen. Microsoft skal være en «trygg havn å komme hjem til». Dette ga uttrykk i variasjon i farger og mønster, som fortolkning av vær, vind og reflektert sollys, og med kunst som et viktig virkemiddel som spinner rundt temaet møtet mellom sjø og land. Bekk hadde dette i tankene da de jobbet videre med branding-veggen.

Nina Inberg, rådgiver og prosjektleder i Bekk var spent på arbeidet som lå foran dem: – På vår første befaring hos Microsoft så vi den store, grå betongveggen og visste at det som skulle opp på den veggen der måtte gi alle som gikk gjennom dørene en wow følelse og gnist av energi. Oppstarten inkluderte folk fra ulike fagdisipliner og startet blant annet med en workshop og inspirasjon til temaet teknologi og mennesker. En rekke ulike konsepter innenfor teknologi, fysiske flater og interaksjon ble presentert. Teknologi har fått en sentral plass i folks hverdag og det var på ingen måter gitt fra brief og oppstart at resultatet skulle bli noe analogt.

Christoffer Aadalen, designer i Bekk er imponert over kunden: – At det store digitale selskapet Microsoft tør å satse på fysiske flater og dedikerer tid til dette midt i en hektisk lansering er tøft gjort. Etter at man valgte konsept var det utprøving og research av materialer og prototyper i 1:1 før den endelige veggen ble produsert.

Vi ser tilbake på en god tverrfaglig prosess, med mye engasjement, energi og respekt for hverandres fag og synspunkter, sier Therese Fjeldberg-Norheim, interiørarkitekt Zinc.

Din digitale tvilling
Konseptet som ble valgt ble kalt «din digitale tvilling». En digital tvilling kan forklares som en virtuell ekvivalent til et fysisk produkt.

– Denne digitale representasjonen, men på en måte snudd rundt til å likevel bli noe fysisk ga grobunn til en abstrakt tolkning av din digitale tvilling, sier kreativ leder og designer Hans Christian Øren. Vi utforsket en rekke ulike materialer og fant til slutt to ulike folie-varianter som ble lagt i et repeterende mønster. Ved å bruke to ulike folie-materialer som ga refleksjon, fikk man et dekonstruert speilbilde med en spennende effekt og noe som symboliserte dimensjonene i temaet vi utforsket, det menneskelige og det digitale.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet. Dette ble en helt unik vegg med en spesiell historie og tanke bak det, avslutter Kristian Heim, direktør i MTC. På Behance har Microsoft veggen blitt kåret som noe av de beste innen omgivelsesdesign.

Les mer om prosjektet og se bilder og videoer her

Involverte

Bekk:
Christoffer Aadalen, designer
Hans Christian Øren, kreativ leder og designer
Ben Høst, designer
Nina Inberg, rådgiver og prosjektleder

Microsoft:
Kristian Heim, direktør MTC

Zinc:
Therese Fjeldberg-Norheim, interiørarkitekt
Tuva Larsdatter Rønning, interiørarkitekt

Fotophono Imaging:
Lill Christin Kordahl, salgskonsulent og prosjektleder