Marc Ligeti fra Creuna i ADC-juryen

Marc Ligeti, Lead designer i Creuna, er plukket ut, som den eneste fra Norge til å sitte i juryen i en av verdens mest prestisjefylte konkurranser innen design og reklame. ADC (Art Directors Club) har i 98 år kåret verdens ypperste arbeider innen ulike kategorier.

I 2018 ble Creuna tildelt Gold og Best in Discipline for DOGAs visuelle identitet i kategorien Brand/Communication Design. I 2019 sitter Marc, Lead designer og spesialist innen identitetsdesign i Creuna, som jurymedlem i samme konkurranse.

De andre jurymedlemmene er anerkjente størrelser innen design fra London, New York, San Francisco, Tokyo, Mumbai, Toronto og Johannesburg. Blant de 8 andre jurymedlemmene finner man Apple sin Group Creative Director, Arem Duplessis, og Richard Ting, Global Chief Design Officer, R/GA, New York.

Juryering foregår online i første omgang, før det store jurymøtet i Den Dominikanske Republikk, og tilstedeværelse ved prisutdelingen i New York i mai 2019.

Marc sier:

Jeg er selvfølgelig både stolt og glad. Det er en ære og en bekreftelse på at vi kan hevde oss blant de beste i verden og at det norske designmiljøet holder et høyt internasjonalt nivå.

Det vil bli lærerikt og spennende – en glimrende mulighet til å bli kjent med det ferskeste og beste innen design fra hele verden.

Marc Ligeti har så langt i karrieren vunnet 59 nasjonale og internasjonale designpriser - 25 av disse er fra de de siste to årene. Prisene kommer blant annet fra The One Show, ADC, Cannes Lions, D&AD, Red Dot Awards, Pentawards, European Design Awards, Eurobest og ADC*E.