Bleed redesigner NRK P3


NRK P3 har fått ny visuell identitet. Identiteten lanseres i disse dager, og skal knytte NRK P3 tettere til NRK-merkevaren.

NRK P3 gikk på lufta som en ren radiokanal i 1993. NRK P3 har en ung målgruppe (15-29), og publiserer innhold i alle formater; på nett, i sosiale medier, på radio, TV og i NRK-spilleren.

– Målet med den nye visuelle profilen er å knytte NRK P3 tettere på NRK-merket, styrke merkevaren NRK P3 og gjøre den til en tydeligere avsender på alle plattformer, forteller profilsjef Cecilie Lyng i NRK.

Å skape fleksibilitet og helhet for å ivareta en gjennomgående identitet på en leken og funksjonell måte har vært i fokus hele veien. Å lage en identitet som bygger en tydelig bro fra NRK-identiteten var en forutsetning for prosjektet. Å lage et nytt formspråk med former fra NRK logoen som baseidé gir en naturlig link til NRK, samtidig som det gir et nytt formuttrykk.

– Vi definerte tidlig i prosessen at typografi skulle være et viktig bærende element for NRK P3. I utviklingen av fonten benyttet vi samme tankegang og formspråk som den nyutviklede logoen, sier Dag Laska, kreativ leder i Bleed. Han forteller videre at å lage denne identiteten har vært en utfordring, både fordi flatebruken er vid og uttakene er mange. Testing og tett samarbeid med NRK har vært essensiell for å innfri funksjonskrav og samtidig ivareta lekenhet. Vi er super stolte av NRK P3 og hva vi har fått til sammen, avslutter Laska.

Involverte fra Bleed
Dag Laska (Kreativ leder)
Marc Damm (Designer)
Bjørnar Pedersen (Designer)
Marie Steen (Prosjektleder)
Benedicte Bølling (Prosjektleder)

Involverte fra NRK
Cecilie Lyng (Profilsjejef, NRK)
Hilde Jørgenvåg (Designer)
Marius Lübbe (Motion designer)
Rashid Akrim (Designer)
Kim Erlandsen (Fotograf)
Stein-Roger Kringen (Grafisk utvikler)
Susanne Flender (Designer)

Typografisk teknisk produksjon
Typejockeys