Jurymedlem Linn Eriksen gleder seg til dristige og enkle valg


I januar samles fem jurymedlemmer til dyst i Grafills lokaler. Da skal de dykke ned i alle bøker som er sendt inn til konkurransen Årets vakreste Bøker, diskutere og argumentere, og til slutt sitte igjen med en bunke av de aller vakreste bøkene.

Linn Shv

_Linn, hva er dine forventninger til bøkene som sendes inn til årets konkurranse?

Jeg ville likt å se bøker som er gode, først og fremst. Det vil si at tekstene er gode og billedmaterialet er bra. At forarbeidet er grundig; at boken som form er riktig for prosjektet. Så gleder jeg meg til å se sterke konsepter, design og håndverk som løfter og former det hele. Jeg gleder meg til å se dristige valg, såvel som enkle valg.

_Hvilken bok er den vakreste gjennom tidene?

Det er noen som holder på å skrive en ÅVB-2013 innsendingskjema til den nå!

_Kjøper du bøker på impuls (hva trigger deg / hva trigger deg ikke)?

Jeg kjøper bøker på grunn av dens innhold. Design alene er ingen grunn for å kjøpe en bok; god design avhenger jo av et godt innhold. (Det er nok oftere tilfellet den andre veien, at jeg velger å ikke kjøpe en bok på grunn av dårlig design.)

Om Linn Eriksen #

Linn er grafisk designer og grunnla studioet Eriksen / Brown i sammen med Ian Brown i 2010. Siden har de gjort flere bok prosjekter for Henie Onstad Kunstsenter (bl.a. «The Creative Act» og «A Thousand Eyes»), utviklet ny identitet og webside for Høstutstillingen, UKS og for utstillingsstedet 1857, grafisk design samt utstillingsdesign for Vestlandsutstillingen 2011. For tiden jobber de bl.a. med 1857, Henie Onstad Kunstsenter, Høstutstillingen, UKS og Oslo Jazzfestival. Linn er utdannet grafisk designer ved Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam og The School of Visual Arts i New York, har tidligere vært gjestelærer på Gerrit Rietveld Academie, jobbet en kort stund med Yokoland og flere år under eget studio i Amsterdam.


Foto: Einar Aslaksen