Jurymedlem Inger Lise Belsvik inspireres av Amanns Woodcuts.


I januar samles fem jurymedlemmer til dyst i Grafills lokaler. Da skal de dykke ned i alle bøker som er sendt inn til konkurransen Årets vakreste Bøker, diskutere og argumentere, og til slutt sitte igjen med en bunke av de aller vakreste bøkene.

Inger Lise, hva er dine forventninger til bøkene som sendes inn til årets konkurranse?

Jeg er sikker på at det blir veldig inspirerende å se alle bøkene som sendes inn i disse dager. Overblikket man får av årets produksjon er noe av det som er spennende ved å sitte i juryen. Jeg har høye forventninger til samarbeidet og til diskusjonene rundt de vakre bøkene og regner med at det blir veldig vanskelig å kåre vinnerne!

_Hvilken bok er den vakreste gjennom tidene?

Det blir et umulig spørsmål, for det finnes så mange av de vakre bøkene som jeg ikke har sett! Men èn bok jeg alltid blir inspirert av selv, og som jeg ofte ser i før jeg skal begynne på et nytt bokprosjekt er ”Woodcuts” av Per Amann. Den tar for seg tresnitt gjennom tidene, og har mange utrolig vakre svart/hvittbilder av kunstnere fra hele verden, inkl Munch.

_Kjøper du bøker på impuls (hva trigger deg / hva trigger deg ikke)?
Noen ganger! Hvis det er en barnebok er det illustrasjonene og ikke tekstene det kommer an på. Fordi jeg vil bli inspirert. Hvis jeg kjøper skjønnlitteratur/faglitteratur for voksne er det enten forfatternavnet eller designen som trigger.

Om Inger Lise Belsvik

Inger Lise har illustrasjonsutdannelse fra Kingston University, England og fra SHKS i Oslo, og jobber i dag i det kreative arbeidsfellesskapet Kobolt i Oslo. Hun har gjennom de siste 20 årene illustrert over 30 barnebøker, særlig billedbøker, diktsamlinger og fagbøker. Med billedboka ”Spring, hesten, spring!” debuterte hun også som forfatter. Inger Lise har vunnet Kulturdepartementets illustrasjonspris to ganger, en rekke priser i ÅVB samt bronse i Årets Mediepriser. Inger Lise har formidlet litteratur og illustrasjon så lenge hun har arbeidet som illustratør. Både gjennom Den Kulturelle Skolesekken og via Høgskoler har hun holdt foredrag og verksteder for barn og voksne.