Eller med a - ny designpartner på konkurransen Årets vakreste Bøker

– Årets vakreste Bøker 2019 blir en spennende markering. I Bokåret 2019 feirer vi nemlig at det 500 år siden den første norske boken ble trykket. Konkurransen åpner for påmelding i januar, og i den forbindelse har vi inngått samarbeid med et nytt designbyrå. Eller med a skal sørge for en verdig profil til en viktig tradisjon, og vi gleder oss til samarbeide med disse dyktige utøverne, sier Lene Renneflott, daglig leder i Grafill.

Ellermeda

Eller med a ble startet opp i 2011 av Lotte Grønneberg, Marte Meling Enoksen og Karen Grønneberg, og holder til i Oslo og København. Eller med a er et grafisk design- og publiseringsstudio, og samarbeider med både enkeltaktører og institusjoner, forlag og tidsskrifter. Hovedfokus er på det trykte mediet og boken som tverrfaglig plattform i krysningsfeltet mellom kunst og litteratur. Eller med a designer, redigerer og initierer prosjekter, i tillegg til arbeid med å utgi, distribuere, formidle og undervise.

Fra 2014–16 drev Eller med a den uavhengige bokhandelen -1, lokalisert i Den Frie Udstillingsbygning i København. Sammen med forlaget Torpedo driver de et prosjekt- og visningsrom i Bjørvika som heter PUB. Torpedo og Eller med a har også startet opp et distribusjonsfellesskap for kunstbøker – Nordic Art Press (NAP). Her jobbes det med relasjonen mellom distribusjon, salg og formidling, og hvordan distribusjon av nordiske kunstbøker kan utvikles og bedres. NAP driver bokhandelen på Kunstnernes Hus i Oslo.

– Det er et privilegium å få jobbe med designere som er så dedikerte til bøkenes visuelle kraft og vi er spente på hvordan de vil utforme konkurransen de neste to årene, sier prosjektleder for Årets vakreste Bøker, Iwa Reiersen, og oppfordrer samtidig både forlag og formgivere til å sende inn til neste års konkurranse.

Les mer om Eller med a

Les mer om konkurransen Årets vakreste Bøker